Når sirkuset besøker idrettsparken på Støren fredag og Søberg i Melhus lørdag, kommer jubilanten med en stolt sirkustradisjon i bagasjen, mener direktør Arild Arnardo.

Ungdommelige «moves»

Likevel betyr ikke dette at Arnardo viker unna det som er nytt.

– I år har vi med Soldiers Crew - fire dyktige breakdancere som fremstår som en av årets mest populære overraskelser, forteller han.

– Breakdance er jo noe svært mange går for å lære seg. Disse gutta kan by på «moves» mange kan plukke opp. De har tatt den populære gatedansen inn fra asfalten til sagmuggen.

Norge er ikke større enn at de alltid kommer tilbake til de samme stedene hvert år.

- Selv om vi hele tiden skal overgå fjoråret, skal vi beholde den særegenheten og atmosfæren som gjør at vårt publikum kommer tilbake, sier den karismatiske direktøren før gjensynet med gauldalingene.

– Elsker å se barn le

72 år gamle Arild Arnardo har både barn og barnebarn i manesjen.

– Arne Otto Luigi er mitt eldste barnebarn på 14 år, og han har nå sin tredje sesong med hester i forestillingen. Etter ham utfører foreldrene Are og Paolina sine illusjonsnumre, en arv etter min sønn Ares farfar, sier sirkusdirektøren.

Ikke minst er også latteren en viktig menneskelig evne Arnardo har forpliktet seg til å kalle fram hos sitt publikum.

– Den klassiske klovnetrioen The Balders har for lengst passert en mastergrad i latter og moro. Flere ganger dukker de opp i løpet av forestillingen, ofte når en minst venter det, lover Arnardo.

– Vi elsker å se barn i alle aldre le mer enn i fjor.

Uten elefanter

Både Arnardo og Circus Merano har jevnlig fått gjennomgå av dyrevernsforkjempere for sin bruk av dyr, og særlig da elefanter, i forestillingene. Mattilsynet har tidligere uttalt at det ikke er forsvarlig å bruke elefanter i sirkus, men sjefen sjøl mener ikke dette er årsaken til at de i år har valgt å kutte ut de spektakulære dyrene.

– Vi besluttet etter forrige sesong å erstatte elefantene med andre dyr i år. Fortetting i bysentra og grusbaner som bygges om til kunstgressanlegg, setter begrensninger for hvilke steder vi kan besøke. Dette er en trend vi må ta høyde for. En sirkussesong planlegges nemlig lang tid i forveien, skrev Arild Arnardo i en pressemelding i mars.

– Dyrevelferd står i sentrum hos oss. Våre kameler, hester, katter, hunder, lamaer og ponnier er i de tryggeste hender, sier han.

Børsa søndag

Dresserte huskatter og hunder som flyr er blant dyrene som skal prøve å begeistre gauldalspublikummet denne uka, melder Circus Arnardo.

Sirkuset besøker også Einmoen grusbane i Børsa søndag.

Sirkusdirektør Arild Arnardo har både barn og barnebarn i manesjen. Foto: Tom Haga