Skandia cup går inn i sluttfasen, og Trønderbladet er til stede på Ladesletta og sender sluttspillet direkte.

Fra 28. juni til søndag 3. juli arrangeres det sommerleir på Trøndertun folkehøgskole på Gimse i Melhus kommune. Sommerleiren er for ungdom mellom 13 og 25 år, og inneholder blant annet kurs i teater og dans.

Fredag 1. juli og lørdag 2. juli arrangerer Skagen smie & hovslageri føllkurs på Melhus. Dit kommer Uno, som beskrives som en av de mest erfarne innenfor korrigeringer av føll med beinproblemer. Kurset består av en teoretisk og praktisk del, og skjer på Vollmarka travbane.

Lørdag 2. juli arrangeres det torgdag på «Norges varmeste sted», Kotsøy, der det er mulig å stille ut og selge egne produkter i samfunnshuset. En rekke utstillere har meldt seg på, blant dem Kremmer’n fisk Proman, Winsnes gårdsmat, Halset Rimset hønseri, Gauldal antirust, Andrés bu, Krokstad gårdsmat og Synåla, i tillegg til en rekke private aktører.

For kinogjengere viser Støren kulturhus tre filmer i helga. På fredag er det Norgespremiere på Minions: Historien om Gru, samt siste visning av The Black Phone. På søndag vises filmen om Elvis, i tillegg til Minions. Melhus kino viser tre filmer på søndag; Minions: Historien om Gru, Jurassic World: Dominion og Elvis.

Søndag er det gudstjenester i Flå kirke (Melhus), Budal (Midtre Gauldal) og Børsa (Skaun) kirker.

Ifølge meteorologene blir det varierende vær i helga. På lørdag meldes det om temperaturer opp til 21 grader, men overskyet og fare for regn. På søndag blir det mer av det samme, men med håp om sol og litt høyere temperatur.

Har du tips til flere hendelser og arrangement i helga? Send e-post til tronderbladet@tronderbladet.no.