En av de tre filmene denne søndagen er filmatiseringen av Roald Dahls bok «SVK-store vennlige kjempe», og i forbindelse med denne filmen har Melhus kino en konkurranse gående på sin Facebook-side hvor du kan vinne for eksempel effekter fra filmen, det vil også være trekninger på selve kinodagen.

«Istid – på kollisjonskurs» og «Kjæledyrenes hemmelige liv« er de to andre filmene som vises denne søndagen.

Spennende tider

I høst vil det en gang i måneden være formiddagskino, første visning er 25. august med filmen «Love & Friendship». En romantisk komedie fra Jane Austens roman Lady Susan.

–Det vises at folk fremdeles ønsker å ha et kinotilbud, så vi har et ønske om å kunne ha to filmvisninger i uken. Samtidig er det mye spennende som skjer nå i høst på filmfronten, forteller kulturkonsulent Marit Grendal

En av filmene Grendal gleder seg til å vise er «Løvekvinnen», en gripende historie bygget på Erik Fosnes Hansens bestselger. Denne filmen er åpningsfilmen på den Norske filmfestivalen i Haugesund i slutten av august. Melhus kino viser filmen i begynnelsen av september.

«Kongens nei»

I slutten av september vil Melhus kino vise «Kongens Nei», en film som handler om de tre mest dramatiske døgnene i Norges historie. De tre første dagene i april 1940 hvor den norske kongen får ultimatumet av den tyske krigsmakten, overgivelse eller døden, og kongefamiliens flukt.

Barn og voksne

Det er også flere andre filmer på vei inn hos Melhus kino, både for barn og voksne.

–For barn har vi både Gråtass, Dory, Storkene og Petter og dragen på vei inn, sier Grendal, og hun nevner at for de voksne så vil både filmen om Magnus Carlsen, Burning 2 og Bridget Jones baby være noe å ta turen for å se.