13-årige Sigrid Haanshus som var med i finalen for Norske Talenter, fikk en solid julegave på etterskudd.

Hadde ikke søkt

Sjette juledag var soknedalsjenta på sangoppdrag for Sparebank1 SMN på Oppdal. Etterpå kom konsernsjef Finn Haugan og konferansier Marvin Wiseth med et stipend på 20.000 kroner til det store sangtalentet.

- Vi ante ingenting, og dette var veldig overraskende. Sigrid hadde ikke søkt om Tælstipendet, sier pappa Stein Haanshus til Trønderbladet.

Foreldrene Stein og Jorunn trodde at datteren Sigrid skulle på et sangoppdrag i selskapet som Sparebank1 SMN hadde på konferansesenteret Bjerkeløkkja på Oppdal, og så ble det en skikkelig overraskelse etterpå.

- Dette er til stor inspirasjon og hjelp på veien videre. Tusen, tusen takk, skriver Sigrid på sin Facebook-side.

Kommer godt med

Alle tre ble svært glade for stipendet, og Stein forteller at det vil komme godt med.

- Stipendet blir helt sikkert brukt på ting som har med sangen å gjøre. Det koster penger enten en skal i studio eller skal arrangere en sang. Midlene fra stipendet vil også gå til undervisning for å videreutvikle  seg innenfor klassisk sang, sier Stein.

13-åringen tar sangtimer hos en sangpedagog i Trondheim.

Sigrid har nylig vært i studio for å spille inn sanger, og pappa Stein forteller at det nok blir en utgivelse i løpet av første halvår. Selv har han rollen som produsent. Stein har for øvrig spilt i bandet Four Jets.

Mange oppdrag

Finaleplassen i Norske Talenter har gitt mange sangoppdrag.

- Det kommer veldig mange forespørsler, og hun har allerede fått forespørsler fram til neste jul. Da vil hun gjerne ha noe nytt å by på. Sangoppdragene må naturligvis avveies i forhold til skole og annet. Sigrid vil gjerne viderebringe musikk, og hun liker å jobbe i studio, sier Stein.

Kommende fredag synger Sigrid under Nyttårskonserten i Støren kulturhus.