Under tittelen "Vi er dagene" vil disse fire entre scenen denne onsdagskvelden: Ellen Foros, Marte Huke, Kirsti Huke og Vigleik Storaas.

Aktørene vil veksle mellom diktopplesning og sanger. Det vil handle om natur og kultur, hverdag og ekstase, kjærlighet og konflikt, lyst og angst, de nære ting og den store sammenhengen.

I salen vil det trolig sitte mange godt voksne mennesker, siden dette er et tilbud gjennom Den kulturelle spaserstokken.

Søstrene Marte og Kirsti Huke, opprinnelig fra Ler, er godt kjent i Gauldalen.

Kirsti Huke er berømmet for sangtekstene sine, og Marte Huke og Ellen Foros skriver en musikalsk lyrikk. Indre og ytre landskap males ut, og kanskje kjenner noen igjen former fra Gauldalen.

Ellen Grimsmo Foros debuterete med den kritikerroste diktsamlinga Går det an i 2006. I vinter er hun aktuell med samlinga Åkeren. Hun er bosatt og oppvokst i Trondheim, men har røtter i Gauldalen.

Marte Huke (39)  debuterte med diktsamlingen "Delta" i 2002. Den fjerde samlingen "De fire årstidene" kom ut 2011. Hun har også samarbeidet med andre kunstnere innen musikk, billedkunst, dans og teater.

Kirsti Huke er daglig frilansmusiker med base i Trondheim. Kirsti er vokalist blant annet i Kirsti Huke kvartett og  -Phy, og hun skriver låter, også til etater. Hun har gitt ut og medvirker i flere cd-utgivelser, og har turnert i både inn-og utland de siste ti år.

Jazzpianisten Vigleik Storaas  er født i Bergen, nå bosatt i Trondheim, hvor han har base for sin undervisning, frilansvirksomhet og komposisjon. Han har mottatt spellemannprisen to ganger.

Midtre Gauldal Kommune har i 2013 fått midler til å gjøre flere prosjekter gjennom Den Kulturelle Spaserstokken, og kveldens forestillingen er ett av dem..

Målet med Den kulturelle spaserstokken er:

å sørge for profesjonell kunst- og kulturformidling av høy kvalitet til eldre

-  å legge til rette for økt samarbeid mellom kultursektoren og omsorgssektoren, slik at det utvikles gode kunst- og kulturprosjekter lokalt innenfor et mangfold av sjangre og uttrykk

- å bidra til at eldre får et tilpasset kulturtilbud på arenaer der de eldre befinner seg i dagliglivet.

Huke blir fylkeskunstner

Ordføreren stiller ut