Malin Brujordet Olsen er én av seks ungdommer som neste uke skal kjempe om Melhusbankens talentpris. De har mulighet til å vinne 5.000 kroner for førsteplass, eller 3.000 og 2.000 kroner for andre- og tredjeplass.

Malin Brujordet Olsen er 16 år, og har vært elev ved kulturskolen i Melhus innen flere uttrykksformer.

Første gang med stort orkester

- Jeg har gått på dans og drama, og høsten 2014 begynte jeg med sang og piano. Det er spennende å bli plukket ut til å være med på denne konkurransen, sier Malin.

- Hva tenker du å bruke musikken til?

- Jeg har veldig lyst til å leve av å skape musikk, og å glede andre med det. Slik jeg sjøl opplever gleden med å synge og spille, sier hun.

- Har du opptrådt med store orkester tidligere?

- Nei, aldri så store som janitsjarkorpset. Det føles veldig kult. Og det er mange flinke folk her, sier Malin.

På talenkonkurransen skal hun synge en sang fra gruppa Katzenjammer: Soviet trumpeter.

Snart en tradisjon

Lørdag 6. februar skal Melhusbankens talentpris deles ut i kultursalen i Melhus rådhus. Seks ungdommer er plukket ut av kulturskolen for å delta, og årets nominerte er fra 13 til 19 år. Alle blir akkompagnert av Melhus Janitsjarskorps, og dette er det fjerde året samarbeidet finner sted.

Kulturskolerektor Harald Lund sier de har mange elever som kunne ha vært aktuelle for en slik talentpris.

- Vi får forslag fra lærerne, og deretter foretar vi en utvelgelse. Vi legger vekt på å ha deltakere med forskjellige uttrykk, slik at det blir en variasjon. Talentprisen skal være en konsert, og vi prøver å gjøre den så attraktiv som mulig, sier Harald Lund.

Årets deltakere er Anne Victoria Tønnesen (fiolin), Esten Melhuus (el.bass), June Mari Berge Trøan (trombone), Ørjan Berg (tuba), Malin Brujordet Olsen (sang) og Johan Edvard Karlsen (trekkspill).

Nye impulser

Samarbeidet med Melhus Janitsjarkorps er utviklende for alle parter. Dirigent Brynjar Sonstad arrangerer mange av innslagene. Her finnes både hardrock, dansemusikk og klassiske verker. Korpsets prosjektleder Alf Jentoft sier de har svært flinke solister.

- Det er alltid artig for korpset å lære oss nye melodier. Samarbeidet med ungdommene er skikkelig bra, og begge parter får nye impulser, sier Jentoft.

Nå håper han på full sal lørdag kveld i neste uke.

- Vi har ikke greid å fylle kultursalen tidligere, og det er merkelig. Dette er kvalitet på høgt plan, spenning og sjeldne kombinasjoner av instrumenter. Det er lenge mellom hver gang man hører el.bass, fiolin og sang sammen med korps, sier prosjektlederen.

Melhus janitsjarkorps dirigeres av Brynjar Sonstad. Han synes det er spennende å akkompagnere en sangsolist som Malin Brujordet Olsen.