Kommunen skal dele ut flere priser og stipender; blant dem næringspris og kulturpris:

– Melhus kommunes næringspris skal være en påskjønnelse til personer, bedrifter eller organisasjoner som på en spesiell måte har bidratt til å skape eller skaffe nye og varige arbeidsplasser i kommunen, skriver kommunen i en pressemelding.

Ildsjel

Melhus kommune gir hvert år ut et stipend til unge mennesker mellom 15 og 25 år som gjør seg bemerket innen kultur og idrett.

– Kjenner du noen som fortjener et slikt stipend? Du kan også foreslå deg selv som aktuell kandidat, skriver kommunen.

Hederskvelden i 2022 var i Melhus rådhus, og prisvinnere og prisutdelere er på vei inn i rådhuset. F.v. Anna Marie Andreasen, Jørgen Graabak, Idar Bjerkenås, Jon Erik Lund, Asbjørn Hepsø, Erik Tofte, Jorid Jagtøyen og Rita Blokkum. Foto: Gunn Heidi Nakrem

Årets ildsjel er en hederspris for fortjenestefullt arbeid, og her er det utvalg for helse, oppvekst og kultur som vedtar vinneren.

- Det er en takk og en anerkjennelse til den eller de som har vist sitt engasjement og sin innsats for fellesskapets verdier og/eller gjør en jobb for frivillige lag- og foreninger i Melhus kommune.

Årets navn

Årets ildsjel i Melhus består av et diplom som deles ut i forbindelse med kommunens hederskveld. På hederskvelden skal det også deles ut «årets navn», en pris som ble delt ut første gang i år. Da var det fotballspillere Ingrid Syrstad Engen og kombinertløperen Jørgen Graabak som vant pris.

– Årets navn i Melhus kan tildeles en eller flere personer som har utmerket seg positivt i løpet av det foregående året, står det i pressemeldingen.

OL-vinner Jørgen Nyland Graabak fortalte at han satser fram mot neste OL, og at han gleder seg til neste sesong. Ordfører Jorid Jagtøyen overrakte prisen for årets navn. Foto: Gunn Heidi Nakrem

Det er formannskapet som vedtar vinneren av årets navn. Årets navn i Melhus består av et diplom som deles ut i forbindelse med kommunens hederskveld.

Prisene vil bli delt ut torsdag 9. mars 2023.