Årets siste plattfest på Singsås kulturarena går av stabelen lørdag 6. august, og dette er den andre av de to årlige plattfestene i regi Singsås Arrangement.

Kommer tilbake

Årets første fant sted i mai, med Budalsbandet Band Of Others som hovedattraksjon. Førstkommende lørdag står artistene Becca og Sie Gubba på scenen i Singsås.

Sie Gubba har spilt på plattfesten tidligere, mens for Becca blir dette første gang hun deltar musikalsk på den populære plattfesten i Singsås kulturarena.

I Budal blir det også store muligheter for å få med seg musikalske godbiter på setervollen når Lomsk inntar Storbekkøya Museumsseter fredag kveld.

Les mer: Hellbillies trakk 1300 til Singsås

Les også: Vassendgutane bydde opp til dans

Avhengig av godt vær

Arrangementsansvarlig Helge Storli har store forventninger foran helgas besøk fra Gudbrandsdalen, og Lomsk er kjent for sitt lydbilde inspirert av folkemusikktradisjonen blandet med rock.

- Lomsk passer ypperlig inn på Storbekkøya, så vi har store forventninger til at publikum strømmer til. Været har selvfølgelig stor betydning når arrangementet er utendørs, men vi krysser fingrene for at både lokalbefolkning, hyttefolk og andre tilreisende tar turen for å få med seg dette, sier Storli.

En smak av Storbekkøyas spesialitet blir det også dersom man bestiller mat sammen med billettkjøpet.

- Det serveres reinsdyrsdrøm med rotmos og rabarbragelé, en rett som er inspirert av gamle seterkostskikker, frister Storli.

Her på Storbekkøya Museumsseter spiller Lomsk førstkommende fredag. Foto: Karen Gunnes