Kinoene rundt om i Norge opplever fornøyelige besøkstall i 2016, noe som også i høyeste grad gjelder Støren Kino.

Sammenlignet med 2015 er det ved utgangen av juli på landsbasis en økning på 12,5 %, og i Sør Trøndelag er økningen 6,7 %. På Støren Kino er økningen på hele 74,9 %, fra 3100 publikummere i 2015, til 5422 i år.

–Med tanke på at 2015 også var et godt år, er dette fantastiske tall for oss. Sammenligner man med vårt beste år, det første hele driftsåret i 2011, der totalbesøket var 9004, så ligger vi godt an til ny besøksrekord, forteller kulturhusleder Atle Fredagsvik.

Les mer: For første gang på kino

Populær Snåsamann

Det er særlig filmer som "Mannen fra Snåsa", "Solan og Ludvig – Herfra til Flåklypa", "Et helt halvt år" og "Birkebeinerne", som har hatt mange besøkende, i tillegg til "Istid – På kollisjonskurs", som fortsatt vises. Samtidig som storfilmene trekker godt med publikum, har det også vært en økning på resten av filmene, slik at disse også bidrar til den store økningen i totalbesøket. Så langt i år har det vært vist totalt 57 titler, med 245 visninger.

Les også: Spiller i norsk film

Ifølge Fredagsvik er bakgrunnen for økningen sammensatt.

–Det handler selvfølgelig om hvilke filmer som slippes på markedet. Dette er den faktoren vi ikke kan påvirke i særlig grad, men det handler også om hvilke filmer vi velger å ta inn i vårt program, og her tror jeg vi har truffet godt i år. Barne- og familiefilmene har hatt jevnt høyt besøk, og filmer for målgrupper fra 40 år og oppover har også truffet godt.

Les mer: Fulle hus og ekstraforestillinger

Når et bredere publikum

Det har også skjedd forandringer internt på kulturhuset med bemanningssituasjonen, blant annet med en stilling som kan jobbe med salg og markedsføring, noe kulturhuslederen tror bidrar til at tilbudet nås et bredere publikum.

–Dette vises blant annet ved at vi har hatt langt flere lukkede spesialvisninger. Vi har også ansatt en egen kaféansvarlig, som har utviklet totaltilbudet i kiosken og kafeen, med bredere tilbud og lengre åpningstider. Konklusjonen er at vi får igjen for å satse, og det er selvfølgelig godt å se at dette kan måles i håndfaste tall.

Så langt i år har det vært en formidabel økning i antall besøkende på Støren kino. Foto: Gunn Nakrem