Fredag kommer manusforfatter Anne Elvedal til Støren ungdomsskole. Hun debuterte som skjønnlitterær forfatter med boken «Dødens spill» i 2020, og det blir høytlesning, bilder og videosnutter.

Talentpris og kunst

Lørdag arrangeres «Melhusbankens talentpris» i kultursalen i Melhus rådhus, av Melhus Janitsjarkorps, kulturskolen og Melhusbanken. Unge talenter skal i konsertform konkurrere om ulike stipender.

På gården Oppigard ved Åsvegen i Melhus har melhuskunstneren Tiril Havdal åpent atelier/verksted, utstilling og installasjon i den ene siloen med lydverk sammen med keramisk skulptur.

– Det er Trondheim Open der over 100 profesjonelle kunstnere åpner opp arbeidsplassene sine for publikum, og ett av stedene er her i Melhus. Lørdag kan folk komme innom mellom klokka 12 og 24. Lydverk med installasjon er et samarbeidsprosjekt med komponist, og skal vises i sin helhet oppi skogen her under Sagauka. Det som vises på lørdag, er en smakebit på dette, forteller Havdal.

Trøndersk ølfestival arrangeres i Trondheim lørdag, og Hogna Brygg er en del av arrangementet.

Lundarljom skal ha høstkonsert sammen med band og solistene Torgeir Ø. Glørstad, Rita Bolland og Cecilie B. Eide. Cecilie er også korets dirigent. Konserten foregår på Lundamo skole søndag 30. oktober klokka 19. De lover en trivelig musikalsk kveld med variert repertoar.

Her ser vi Markus Rylandsholm, Ylva Qvarnström Bernhardt, Iver August Holm, Ada Sofie Sandbakken, Marte Helene Sandbakken, Emma Mjøen Ishol og Silje Heggvik i forbindelse med i «Melhusbankens talentpris» 2021. Snart er det klart for ny konsert. Foto: Oscar Aaslund Hovin

Halloween

Lørdag arrangerer Melhus hestesportsklubb kjeppheststevne med halloweenstema.Arrangementet på Kvål passer for barn og voksne i alle aldre.

– Har du ikke egen kjepphest? Vi har to stykker til utlån så det er ingen hindring, skriver Dina Lund om arrangementet på facebook.

Søndag skal FAU ved Hovin barnehage arrangere «Halloweenskogen» for barna i barnehagen. Gyløien vald på Hovin er stedet for arrangementet. Melhus hestesportsklubb har kjeppheststevne i ridehallen til Øya videregående skole på Kvål.

Selve halloween er på mandag, og da arrangerer Støren kulturhus og Midtre Gauldal frivilligsentralen en familiedag på GSK på Støren. Da blir det også en ny runde med «Dødens spill».