Det er også til årets kulturhelg på Hovin i helgen 26.-28. august et fyldig og bredt program for både for det yngre og voksne publikum. Visepuben på Gamle Hovin fredag kveld åpner festivalen, og Cecilie Eide blir hovedartisten. Lokale artister får også anledning til å bidra med sine stemmer, noe som vil være med på å få til en god visekveld. For de yngste vil det også fredag bli en barnedisco i teltet på festivalplassen hvor DJ Ryan skal lede discokvelden.

Tradisjon tro vil lørdag bli fotballcup med skole og barnekamper og grendacup hvor det nok blir meget viktige kamper for å vise for all verden hvilke grender som har det beste laget. De siste årene har det også blitt en tradisjon med andeløp i elva Gaua.

–Her blir det mulighet for å kjøpe emder på forhånd, smiler komiteleder Bjørn Jarle Gjersvold og legger til at det selvfølgelig blir populære aktiviteter som staurbæring og skotthyll.

Gruppen Kløveress fra Soknedal skal spille opp til dans i teltet som avslutning på lørdagen, hvor det også er øl- og vinservering.

Amcar

Årets veteranbil- og amcartreff blir i år på festivalplassen søndag, og også i år blir det anledning å stemme på hvilken bil som er den fineste,

–Publikumsprisen henger høyt for de som stiller med sine veteran- og amcarbiler, forteller Gjervold som legger til at alle disse bilene skal kjøre rundt Åsan på slutten av dagen..

Hussulæstom

Det blir også blant komitemedlemmene til slutt understreket at det vil bli et artig show på visekvelden, med dialektord som er typisk på Hovin.

Ordene flyr gjennom luften blant dem, og det vil nok på kvelden bli mange og flere spesielle ord fra Hovin enn hælvhussu og hussulestom.