Pilegrimene var fra hele Norge, samt noen fra Russland og Nederland. De ble her møtt av May Britt Aas ved kulturkontoret i Midtre Gauldal kommune, som var med dem resten av kvelden.

Første stopp på Støren mandag var Størens bageri og veikro som serverte nydelig middag.

Støren kirke ble neste stopp hvor kirkeverge Eli Ødegård ga dem et flott foredrag og omvisning i kirken. I tillegg fikk de gode ord fra pilegrimsprest i Nidaros, Einar Vegge. Ødegård fortsatte sin omvisning i Budal kirke, noe som var interessant og engasjerende, da kirken er én av fem sjeldne y-kirker i Norge.

Tirsdag morgen startet vandringen fra Klettheim i Budal hvor de overnattet, dagen startet med morgenbønn og sang. Vandringen gikk fra Klettheim, gjennom Storli gård og opp til vardene og pilegrimsbu og ned til Singsås hvor de overnattet i Singsås menighetshus.

Undertegnede var med fra kulturkontoret denne dagen, og fikk oppleve en helt spesiell stemning. Flere etapper gikk i stillhet, og ved Tåvåvollen ble det igjen sang og middagsbønn.

Pilegrimsleia som går gjennom Midtre Gauldal, er omgitt av storslått natur og ellers nydelig flora og fauna.

Den anbefales på det varmeste og man trenger ikke å være pilegrim for å gå der, mange av pilegrimene går på grunn av gleden ved å være ute, det sosiale og ellers bare nyte naturen i ro og mak.

Monica Hesthagen Broen