Programmet for årets kulturfestival på Hovin 22. - 24. august er klart.

Fredagen begynner med en av nyhetene, da det blir et par timers barnedisco i teltet med tilhørende discolys og discorøyk og med Andreas Bolland som en engasjert DJ. Det voksne publikummet blir også tatt på alvor med en ny vri på Gamle Hovin fredagskvelden. Der blir det visepub med quiz. Lokale aktører er en selvfølge, og troen på at dette vil bli tatt godt imot er stor.

Tradisjonelt

Grenda- og barnecupen er en attraktiv gjenganger, og grendalagene består av barn og voksne.

- Dette er et populært og er greit å kjøre sikkert på, forteller Anders Lehn i arrangementskomiteen. Hvem som har det mest moro med dette, de som spiller på lagene eller publikum, er han litt usikker på. Andeløpet i Gaua er også et populært innslag og er selvsagt med også i år.

- Skotthyll, luftgeværskyting og ikke minst staurbæringa har i alle år blitt tatt imot blant utøvere og publikum, forteller Bjørn Jarle Gjersvold, leder av arrangementskomiteen. Lørdagskvelden er de voksne sin kveld med pubkveld og levende musikk.

Amcartreff

Under fjorårets kulturfestival ble det prøvd med et amcartreff som slo an og vil bli gjentatt som et av søndagens tilbud. En nyhet er også tilbudet om å kunne ta merkepøver i fotball på kunstgressbanen på søndag, noe det også er tro på at mange vil prøve. Beskjeden fra Tormod Gjersvold om at han kommer for å være konferansier også i år, er godt tatt imot. Det understrekes til slutt at overskuddet som Hovin Kulturfestival har gitt og forhåpentlig vil gi i år også, skal brukes fornuftig.

- Et poeng med Hovin Kulturfestival er at dette også skal være et tilbud for å gi noe tilbake til folket på Hovin, understreker Bjørn Jarl Gjersvold mens det nikkes ivrig rundt bordet.