Nå kan du vandre langs kulturminnene

Kulturstien ved Storbekkøya museumsseter ble gjenåpnet i helga. Se bildene!

Storbekkøya museumsseter. 

Kultur

Etter lengre tids ombygging ble en ny og oppgradert kultursti endelig tilgjengelig for folket igjen da ordfører Erling Lenvik tok turen innom for å gjenåpningen på lørdag.


Nå blir kulturminnene tilgjengelig for alle

Ordføreren åpner nyrestaurert kultursti ved Storbekkøya museumsseter lørdag.

Rundt Storbekkøya finnes kulturminner fra ulike tidsaldere, der hovedtyngden stammer fra jernalderen. En ny rundsti med både gravminner og spor fra livet på den tida kan nå oppleves på en ny og bedre måte, der et stort oppryddingsarbeid er gjort rundt løypa, og informative skilt har kommet opp ved attraksjonene.

– Nå blir det mulig for alle å nyte disse fantastiske kulturminnene. Stien er tilrettelagt både for eldre, rullestolbrukere og foreldre med barnevogner, sier prosjektleder for bygdeutvikling i Midtre Gauldal kommune, Kari Sunnset, som også var til stede for å teste stien med barnevogn lørdag.

Leder for arrangementet var Odd Vårvik, mens fylkespolitiker Stig Klomsen var invitert for å holde en liten orientering. Etter litt servering og musikalske innslag fikk de første heldige muligheten til å vandre langs kulturminnene.