Boksetrener Helge Wærøy fra Kvål har en sentral rolle i realityserien "Norges tøffeste" som nå har gått tre uker, på NRK3 tirsdag og NRK1 torsdag.

I kjent stil valser han opp med deltakerne under oppvarminga til de fysiske prøvelsene: - Trodde dere var ferdig med pottetreninga. Dere renner på dass heile tida!

I rollen som Generalen skal mannen som har brakt Andreas Evensen nesten til topps i verden,  få fart på de ti ikke fullt så gjennomtrente reality-tøffingene.

I tredje episode ble en av dem begravd levende i ei kiste, bare med selskap av filmkamera.

Helge Wærøys språkbruk på tv er til dels også tøff, f.eks. under ei økt med armhevinger:

- Den som er nedpå med knea nå, er en forbainna sengevæter, kommanderer generalen til stakkarene som prøver å holde kroppen strak under kraftanstrengelsene.

Uten manus

- Jeg fikk beskjed om å være streng, sier Helge Wærøy. Han har ikke fått noen negative kommentarer etter at tv-serien begynte å gå på lufta. Og det til tross for at flere scener der han har en mildere profil, er klippet vekk. Slik at det på en måte er blitt barskere enn det virkelig var under innspillingene i august.

52-åringen som også var en av de utvalgte til å komme om bord da NRK sendte Sommeråpent fra Hurtirguten i sommer. Etterpå ble boksetreneren spurt om å ta en rolle den nye tv-serien "Norges tøffeste".

- Jeg fikk ikke noe manus, bare beskjed om å være meg sjøl, og være streng, forteller Helge Wærøy, som nå er vendt tilbake til hverdagen, det vil si proffboksing på Melhus.

- Ja, dere har jo også skrevet om proffklubben som er startet, sier han.

Bokseklubben

- Mye har skjedd siden du som den første overhode laget noe om oss i media, sier han til Trønderbladets journalist som for 16 år (?) siden laget den aller første reportajen som fortalte at det foregikk boksetrening i kjelleren under Rema 1000 på Melhus vest.

- Har du kontaket med Dubinin, for eksempel?

- Ja, jeg snakket faktisk med ham for et par dager siden. Jeg har kontakt med alle som har bokset hos oss.

"Norges tøffeste" vil gå i tre uker til framover, med de ti unge menneskene som bor sammen i en bunkers og blir utsatt for fysiske og psykiske påkjenninger.

Wærøy snakker om ungdommene med varme i stemmen og peker på at det er et tverrsnitt av norsk ungdom og egentlig ikke spesielt tøffe i utgangspunktet. Den yngste, Tarjei, er kirkeorganist, nevner brumlebassen fra Kvål, som synes tv-serien er blitt veldig bra takket være mye proffe folk. Han er også litt overrasket over hvor stor plass han sjøl Generalen har fått blant Norges tøffeste.

Helge skulle også ønske at foreldrene hans fortsatt levde, slik at de fikk følge med på det han har gjort.