Dette kan du være stolt av, Lisa!

«Musikk e livet» får terningkast fem. Se video!

«Musikk e livet» Lisa Records (2013) 

Kultur

Jeg er ikke i målgruppa - barn i alderen 5 til 13 år - men det gjør absolutt ingen ting. Du trenger ikke være jente på 10 år for å like det Melhus-jenta Lisa Winsjansen Restad tilbyr på sitt debutalbum. Det er 11 egenskrevne låter på «Musikk e livet». Ringreven Frode Blekkan har skrevet musikken og bringer den fram, mens Lisa har tatt seg av det meste av tekstskrivingen.

Lisa & co imponerer med fengende melodier, artige tekster og en variasjon i låtutvalget som gjør at det aldri blir kjedelig å være lytter. Kvaliteten er faktisk så høy, at det er fort gjort å glemme at Lisa er bare 14 år.

Tittellåten handler om Lisas stor lidenskap, nemlig musikken. En flott, fengende låt som vi helt sikkert vil få høre mye til. Et tøft gitartema ligger som ei ramme rundt sangen. Et drivende refreng med ei flott melodilinje gir forløsning, og Lisa synger veldig bra. Antakelig platas aller beste. ’Musikk e livet’ har også fått egen musikkvideo, som er lagt ut på youtube.com.

Av de andre sporene, skiller ’Sommer e herlig’ seg ut. En gladlåt om det å nyte ferie og finvær sammen med gode venner. Melodien setter seg midt inni hodet, og finner aldri veien ut igjen. Og det er umulig ikke å bli glad! Reaggelåten ’Reggis’ er en slags hyllest til det å ha tannregulering: «Smil - æ ha reggis, no ska itj tenneren længer stå veggis». En artig og god tekst!

Jeg lar meg imponere av Lisas vokal. Bare 14 år til tross, viser hun en modenhet som få andre i samme alder er i nærheten av. Hør for eksempel på balladen ’Dæ æ vil ha’. Nydelig sang av Lisa.

Sist men ikke minst: Jeg er glad for at ’Hjerte banke’ fra MGPjr i 2009, er med på plata. Den har Lisa skrevet både tekst og melodi selv, og Lisa, mellom oss sagt, det er egentlig den jeg liker aller best. En flott låt!

Anmeldt av Krister Olsen

LES OGSÅ: Sang under minnemarkering

Grand Prix-Lisa til Tusenfryd