En CD å være stolt av!

Det er fengende og vakkert. Det er stilig og tøft. Terningkast fem.

Melhus Soul Children ´Fest´ (MSMS Music) 

Kultur

Jeg tror det kommer til å ligge en del cd-er av Melhus Soul Children under gauldalske juletrær denne jula. Foreldre og besteforeldre klarer nok ikke å vente til jul, men mange andre kan nok vente seg cd-pakke til jul.

Barne- og ungdomskoret fra Melhus har pakket inn 15 flotte sanger i stort og smått. Pakken har fått ei musikalsk sløyfe som det er lett å åpne. Det er fengende og vakkert. Det er stilig og tøft. Og det er imponerende prestasjoner både fra store og små.

Det starter friskt med ’Na na na’, hvor koret presenterer seg selv og sin hyllest til kjærligheten. Det er umulig ikke å nynne med her. ’Fest’ er blitt et «popete» album med gode og fengende melodier, og allerede fra åpningslåten settes du i godt humør. For dette er musikk til å bli glad av.

De fleste cd-er har sine anonyme innslag. På Melhus Soul Childrens fest synes jeg variasjonen i låter og arrangement er såpass stor, at det aldri blir kjedelig. I tillegg er det gjort en del kreative grep som høyner lytteropplevelsen. Likevel er det låter som fester seg fortere og bedre enn andre. Høyepunktene for min del er nevnte ’Na na na’ og balladene ’Kunne ikke jeg’ og ’Trofast’. Begge har veldig gode melodilinjer og flotte tekster. I tillegg synes jeg ’Seiersdans’ rett og slett er tøff!

Dette er blitt en cd som både artistene selv og Gauldalen kan være stolt av. Musikalsk er det gjennomarbeidet og velarrangert, og mange gode solister sørger for at en sitter igjen med et stort smilefjes når det hele er over.

Anmeldt av Krister Olsen

LES OGSÅ: Ny cd fra Melhus soul children

Barnekor gir ut cd

Raus gave til barnekor