Bokbad og fjøsopera

Peder-Otto og Vigdis Hjorth kommer til Melhus

TUNGE TAK: Lørdag startet forming av fundamentet til badstua, og det var nok å henge fingrene i. Pål Henrik Sandbu, Gislaug Loddgard, Pål Keim Olsen, Henning Taxt, Sveinung Nesheim og Elena Dalmatello hjalp til.  

Kultur

Programmet for Fjøsfestivalen i Melhus 19.-22. juli er nå lagt fram, og festivalsjef Magnus Loddgard forteller at mye spennende vil skje i løpet av festivalhelga. Fjøsfestivalen er ti år i år, og kan by på fjøsopera, fjøsfest med forfattersamtale med Vigdis Hjorth, folkefest i Melhus sentrum, jubileumskonsert i Melhus kirke, dikt og forbannet fjøs, konsert med Sigud Julius, skrivekurs for ungdom, lesestund for barn med forfatteren Vigdis Hjorth, 22.-juli-markering, bokbad i fossen og intimopplesing i badstua.

- Løsne livreima, si korn og kulltur på innpust og klargjør skjeggtrimmer'n for konkret poesi på hesteflanke, foreslår festivalsjef Loddgard.

I festivalhelga kan en oppleve Peder-Otto, en trøndersk opera basert på W. A. Mozart og Knut Jørgen Moes verker. En folkelig variant som skilder livet på landet, når kjærliglheten gjør sitt inntog.

Vil en virkelig bryne seg på språk, kan en høre Eirikur Ørn Norødahl fra Island som leser dikt på islandsk. Vanskelig? Islandsk er jo basert på gammelnorsk, så tenker en logisk vil en nok forstå en god del.

I anledning festivalen har en dugnadsgjeng bygd badstue ved bekka Lodda (Loddbekken) som renner forbi Loddgarden.