Det ble en kveld for nostalgi og gamle slagere da Øye Grendahus inviterte til Jim Reeves- og Beatles-aften lørdag kveld.

Konserten ble annonsert av Tore Johansen allerede under Sagauke-arrangementet i sommer, og grendahusets pådrivere har ikke akkurat måttet drive omfattende PR-virksomhet for å få fylt opp lokalene.

Med godt over 130 publikummere på plass var Øysands lille skjulte perle stappfull av særdeles godstemte konsertgjengere.

«Gentleman Jim»

Trubaduren Edgard Paulsen varmet først opp salen med klassiskere fra Jim Reeves, en artist mange blant det voksne publikummet tydeligvis hadde et kjært forhold til.

- De siste ti årene har jeg sunget veldig mye Jim Reeves på konserter og arrangementer rundt om i landet, sier Paulsen til Trønderbladet.

- Det er en type musikk mange fortsatt har et sterkt forhold til. Det er artig å se responsen også her på Øysand, og fantastisk at så mange møter opp på noe slikt. For meg har «Gentleman Jim» vært med siden jeg var guttunge.

- Mange på min alder

Med en nokså rolig, men vakker start på kvelden ble det forhåpninger om mer liv og røre da øysandingene Tore Johansen og Ivar Gafseth kom tussende inn i lokalet med instrumentene i hånda.

Han har nok folk å hilse på i lokalet, alt fra de nærmeste naboene hans til Melhus-ordfører Jorid Jagtøyen, som også måtte få med seg festilighetene i grendahuset.

Beatles-stunt

At de tok med seg sjefsgitarist Sjalg Raaen fra Åge og Sambandet og Erlend Smalås på bass, blant annet kjent fra Rasmus Rohde og verdens beste band, la ikke en demper på forventingene. Bandet innfridde også gjennom kjente låter som "Help", "Yesterday" og "Nowhere man".

- Det er et lite stunt fra vår side dette, sier Johansen.

- Vi øvde litt i går, også kom vi nettopp fra meg, der vi varmet opp med pølsegryte og maks ett glass rødvin!

Et saftig firestemt a capella-parti på "Help" (se video) vitnet derimot om at de kanskje likevel hadde forberedt seg litt. Praten mellom sangene gikk som vanlig radig, med stadige referanser til Gafseths kone, som satt på første rad.

Lokal bærkake

Kasserer i Øysand velforening og kveldens vert på scenen, Marvin Bjørnebekk, var strålende fornøyd med oppslutningen rundt arrangementet, som føyer seg inn i rekken av stadig større aktivitet rundt det tradisjonelle grendahuset. Men - ikke minst var han også stolt av én helt spesiell ting denne kvelden.

- Har du smakt på tinbærkaka? spør han og smiler forventingsfullt.

- Den er kjempegod, og noe helt eksklusivt fra Øysand. Bærene vokser jo rett nedi høgget her, det er kortreist dessert!

Og ja, kaken var særdeles velsmakende.

Elvis neste

Foruten den eksklusive maten og drikken i den travle kaféen, skrøt han også fælt av kveldens artister, som han mener bidrar til å holde nærmiljøet på Øysand sammen.

- Det er et unikum for oss å ha slike musikere i nærmiljøet. De har lyst og de stiller opp, og det synes vi er utrolig artig!

Han kan også avsløre at de lørdag 28. februar følger opp suksessen med en Elvis-kveld, også da med Johansen bak – mest sannsynlig - solbrillene.

Om han stiller i hvit, tettsittende scenedrakt gjenstår å se. At han har slanket seg fikk vi i alle fall bekreftet gjennom den aktive scenedialogen lørdag kveld, så det er lov å håpe at selvtilliten er der til å ta det helt ut.

Øye Grendehus' Marvin Bjørnebekk sammen med trubadur Edgard Paulsen. Foto: Elling Finnanger Snøfugl