Synger salmer på NRK

Melhus Songlag og Melhus Revylag deltar på maratonsending.

SYNGER SALMER Leder Jorun Eggen og resten av Melhus Songlag gleder seg til å være med på NRKs maratonsending i november.  

Kultur

I november lanserer NRK en ny form for sakte-tv gjennom programmet "Salmeboka minutt for minutt". For å skape blest om den nye salmeboka skal derfor alle de 899 salmene synges av forskjellige kor, og Melhus Songlag og Melhus Revylag er med og bidrar.

Leder Jorun Eggen sier koret er spente og forventningsfulle, og at det ikke var noen tvil da forespørselen fra korforbundet kom. - Vi har jo sett at slike maratonsendinger har slått an hos folket tidligere, så medlemmene var i fyr og flamme da vi fikk henvendelsen, sier Eggen.

Hun sier det er en flott anledning for koret til å vise fram sin stemmeprakt, samtidig som de er med å bidrar til at salmene blir bedre kjent.

Alle versene i alle salmene skal synges i en sending som går over totalt 60 timer. Sendingen går fra fredag 28.november til søndag 30.november. Melhus Songlag skal bidra med fem salmer natt til lørdag fra klokken 02 på natta. Melhus Revylag synger sammen med Grong Blandakor mellom klokka 17.00 og 18.00 søndag 30. november, og de skal også synge fem salmer.

Salmeboka minutt for minutt er et samarbeid mellom NRK og korbevegelsen i Norge samt Kirkerådet, som har utgitt salmeboka, og Vår Frue kirke i Trondheim. Programmet sendes forøvrig også fra Vår Frue Kirke.

Den nye salmeboka ble tatt i bruk i advent i fjor, og har et svært variert innhold. Den har tekster på ulike språk som samisk, kvænsk og engelsk. «Julekveldsvisa» av Alf Prøysen har fått plass, det samme har artister som blant andre Bjørn Eidsvåg og Kari Bremnes, i tillegg til dagens salmediktere som Eivind Skeie, Svein Ellingsen og Edvard Hoem og klassikere fra Petter Dass og Magnus Brostrup Landstad. Her er alt fra de tradisjonelle salmene til gospel og spirituals.