For første gang er det gjort innspilling av Melhussongen

Sagauka har fått laget musikkvideo.
Kultur

Melhussongen – Du gamle Medalhus har eksistert lenge. Men det har aldri blitt laget en ordentlig innspilling av sangen, som er som et kjærlighetsbrev til Melhus. Sangen bruker den gamle teksten til Ragna Rytter, og har ny melodi av Ivar Eggen.

- Grunnen til at vi valgte å spille inn denne sangen var fordi vi hadde litt ekstra ressurser pga alt som måtte avlyses, og ville bruke det på å gi noe tilbake til Melhus. Denne sangen er nå profesjonelt foreviggjort, og vil kunne brukes brukes av både kommunen og andre etter etterspørsel i fremtiden, sier Maria Spjøtvoll, festivalsjef i Sagauka.

Arrangement og orkestrering er gjort av Arild Følstad i Instinct Productions, mens musikerne er Kim Ulriksen (Slagverk), Tore Dalsaune (Bass) Ingrid Øien (Trompet) og Arild Følstad (Piano). Sangere er Selma Langfjord Mangerud, Ingeborg Gylland, Jocelyn Yokwe (Melhus Kulturskole).

Videoen er laget av Ragnarok film.

Se flere filmer fra Sagauka:


Her kan du bli bedre kjent med Einar Tambarskjelve

Høvdingen fra Melhus var kjent som den beste bueskytteren i landet.I dag kan du bli kjent med kulturminner i Melhus

Sagauka fortsetter, og nå vises videoen om kulturminner.Her kan du se åpninga av Sagauka

Vikingene trer fram på film for å fortelle den dramatiske melhushistorien.