Viser bilder fra livet i Prestegårdslåna

Har fått fin plass på veggene. Kan beskues etter koronatida.

Gjennom årene har det kommet veldig mange fotografier og bilder til Prestegårdslåna i form av gaver.  Foto: privat

Kultur

Gjennom årene har det kommet veldig mange fotografier og bilder til Prestegårdslåna i form av gaver. Dette er bilder fra livet på prestegården da det bodde prest, forpakter og andre i Låna, forteller styreleder Kristine Kaasa Moe. Det er gamle bilder med kristne motiver og annet. Nå er mange av disse fått en fin plass på veggene i øvre kjøkkengang. Bildene sier mye, om folk og liv og bygninger.

Når korona-tiden er over, kan man komme i Låna og se og høre fra alt som er å fortelle. Utvalget og fordelingen i bildegrupper er gjort av Kristine Kaasa Moe.

Stein Adler Bernhoft har fått bildene opp på veggene.  Foto: privat

 

- Stein Adler Bernhoft har fått bildene opp på veggene, godt plassert. Konfirmasjonsbilder fra Hovdens tid er over hundre år gamle. Her kan man kanskje finne en gammel slektning – noen kan finne seg selv, som barn ved prestegården. Og andre igjen vil kan hende finne et gammelt bilde man selv har gitt, sier Kristine Kaasa Moe i en pressemelding.


Stein Adler Bernhoft har kjent Prestegårdslåna lenge. I flere år fra 2005 av satte han og kollega Ola Grefstad opp utstillinger i flere rom i Låna. Begge to var den gang ansatt ved Trøndelag folkemuseum, Sverresborg. I en årrekke fikk nemlig Prestegårdslåna (og andre mindre museer i fylket) gratis, faglige tjenester fra Sverresborg. -  Det var en flott ordning, synes Kaasa Moe.


Stein Adler Bernhoft er nå fast ved Prestegårdslåna som en av de frivillige dugnadsarbeidere. Han er med i styret for Stiftelsen, som varamann for Kristine Kaasa Moe, valgt av Prestegårdslånas Venner. Hans daglige arbeid er ved Museene i Sør-Trøndelag, hvor han er utstillingsarkitekt, opplyser Kaasa Moe.