Støren filmklubb er godt i gang med nytt semester

- Det er mange årsaker til å komme på visningene våre, sier nestleder Elias Askim i Støren filmklubb.

Her ser vi noen av dem som var med på å ta initiativet til Støren filmklubb; Elias Askim, Marius Kjelstad, Edd Stenbro, Tore Wolden, Atle Fredagsvik, Kristian Moan og Arve Grytbakk.  Foto: Simen Meisdal

Kultur

- Noen tar turen for å gjenoppleve en gammel film på det store lerretet, kanskje det var en film de så da de var yngre. Andre tar kanskje turen for å se en film de ikke har sett før, forteller Askim.

Filmklubben viser filmer i lokalene til Støren kino på GSK. De tre neste visningene blir av «Magnolia» 3. mars, «Fight Club» 17. mars og «Smoke» 31. mars. Selv om Askim ser mange filmer og ofte drar på kino, så har han ikke sett noen av disse tre filmene.

- Så i Støren filmklubb kan man absolutt oppdage filmer man ikke har sett før. Jeg har for eksempel hørt mye om «Fight Club», men jeg har ikke sett den. Vi prøver å ha et åpent sinn når vi setter opp filmprogrammet, forteller Askim.

Startet i september

Filmklubbens første offisielle visning fant sted i september 2019. Da ble sci-fi-grøsseren «Alien: Den 8. passasjeren» vist.

- Og semesteret vi nå er inne i startet vi 18. februar 2020, med en visning av «Eyes Wide Shut», som var Stanley Kubricks siste film, opplyser Askim.

Etter «Smoke» 31. mars skal Støren filmklubb vise fire filmer til dette semesteret.


Romvesener til Støren

Romvesener inntar Støren kino når Støren filmklubb viser sci-fi-grøsseren «Alien: Den 8. passasjeren» på lørdag.

 

Ønsker flere medlemmer

Askim forteller at i dag har filmklubben 15 medlemmer.

- Og vi ønsker oss enda flere medlemmer. Alle er velkommen, sier Askim.

- Hvordan har det vært å være med i filmklubben så langt?

- Det har blant annet vært utviklende, opplysende og sosialt. Det er også slik at vi pleier å ha innledere før filmvisningene, og for tiden er dette medlemmer som har noe spesielt de ønsker å si om den aktuelle filmen, svarer Askim.


Støren Filmklubb jobber med høstprogrammet

Onsdag 13. mars inviteres alle til Støren kulturhus, hvor filmklubben håper på innspill og ønsker til høstens program.Vil etablere filmklubb på Støren

Via tenketanken Coffice Støren har en gruppe privatpersoner startet jobben med å etablere «Støren filmklubb». – Målet er oppstart 30. august, sier Kristian Moan.