Flere jubilerer og det blir stor markedsdag på natursenteret

Hølonda står i revyens tegn denne helga, med tre forestillinger på "100 år på egen Jår".

Arnt Idar Eid fra en revy i 2017, med politi-i-butikk, en konsekvens av nærpolitireformen.  Foto: Marthe Eid

Kultur

Tre kjente foreninger og organisasjoner markerer sine jubileum i helga. Ungdomslaget Framsteg på Hølonda feirer sitt 100-årsjubileum, og fredag kveld er det premiere på jubileumsrevyen. Den framføres også lørdag og søndag, og alle billettene er revet vekk.

Ungdomslaget Framsteg har også gitt ut jubileumsbok.

Lørdag kveld blir det jubileum i Lundamo misjonshus, som er 50 år slik huset står i dag. Her blir det taler, historisk tilbakeblikk og sang av Jens Malum, Gaula Gla’sang og Lillebergkvartetten.

Budal Songlag feirer 95 år lørdag kveld, med konsert, jubileumsmiddag og dans. Stedet er flerbrukshuset på Enodd.

Gaula Natursenter på Støren har sin årlige markedsdag på lørdag. Her blir det fullt hus hele dagen og god stemning, med en mengde varer som presenteres. Gaveideene til jul vil stå i kø.

Kinoene har begynt å få inn julefilmene. På Støren blir det norgespremiere på årets store julefilm «Last Christmas», mens man på Melhus Kino må vente til neste helg.


En stor kulturopplevelse ved midnatt

Publikum var svært fascinert under Midnattakonserten i regi av Kulturskolen i Melhus.Innen ett felt er Midtre Gauldal på kulturtoppen

Melhus og Midtre Gauldal havner på 278. og 305. plass i rapporten «Norsk kulturindeks 2019» fra Telemarksforskning. Men – innen «Frivillighet» er Midtre Gauldal på 10. plass.