Konsert med Anne og Kirsti

Duoen "Våk" spiller på Onsdagskveld i Låna.

Kirsti Nørstebø (til venstre) fra Trondheim og Anne Sørtømme fra Hovin spiller i duoen "Våk".  Foto: Pressefoto

Kultur

Anne Sørtømme på accordion og Kirsti Nørstebø på klarinett utgjør duoen "Våk". De opptrer i Prestegårdslåna på Melhus onsdag 23. oktober. Det er klezmermusikk (jødisk folkemusikk) og tradisjonsmusikk fra Skandinavia som står på programmet. Anne Kirsti har spilt sammen i flere år i forskjellige bandprosjekter, men ønsker nå å arbeide sammen i et tettere og mindre format.

Kvål Songlag skal også opptre, hvor Anne Sørtømme er dirigent.

Kirsti Nørstebø er utdannet klassisk klarinettist med mastergrad fra konservatoriet i Trondheim (NTNU). I tillegg til å være utøvende musiker jobber hun som pedagog og dirigent. Gjennom bandet Shira Etana Klezmerensemble har Kirsti turnert i Russland, England og store deler av Norge. Bandet har utgitt CD-en ”Spiel Klezmer” og deltatt i Kjempesjansen på NRK.

Anne Sørtømme er utdannet musikkviter med mastergrad fra NTNU. Hun er også utdannet musikk- og dramapedagog ved NTNU og har studert komposisjon ved konservatoriet i Trondheim (NTNU). Har spilt i konstellasjoner som Shira Etana Klezmerensemble, Oy Vey Zmir Klezmerband, Chag Sameach, Bajan og Jabber Wockie. Hun har deltatt på turnéer i Russland og England, gitt ut den kritikerroste CD-en ”Spiel Klezmer”, deltatt på Kjempesjansen i NRK og turnert i Norge. Ellers har hun bidratt som både utøver og komponist på CD-en ”Ear” med kammerensemblet Bajan. Anne jobber i dag også som pedagog, dirigent, kulturrådgiver i Melhus kommune og er leder for Sagauka i Melhus.

Det blir servering etter konserten, og det er gratis inngang.


Nye kulturfolk på plass

Anne Sørtømme tar over som leder for Sagauka og som kulturrådgiver.

 

Ga penger til milestein

Den nye milesteinen i pilegrimsleia er for lengst avdekket, og nå er det kommet kommunale penger til produksjon av steinen.