Sagauka med mye på programmet

I neste uke er det Sagauke i Melhus, og da skjer det mye spennende.

Bildet er fra fjorårets åpningsforestilling. 

Kultur

Tirsdag starter Sagauka i Melhus, og det blir blant annet åpningsarrangement på Hallsletta (Monstuflata) ved Melhus videregående skole. Tema i år er demokrati, og det gir seg utslag i blant annet et heimeting på Horg bygdatun som også har ei gammel tingstue.

Melhus historielag har utstilling på Melhus bibliotek fra tirsdag til fredag 21. juni, og utstillinga har kommunikasjon som tema. Her blir det møte med budstikka som i sin opprinnelige form var en hærpil som ble sendt fra gård til gård. Onsdag holder arkeolog Kjell Andre Brevik foredrag om budstikka som historisk kilde til samfunn og samferdsel. Torsdag holder Ronald Nygård fra historielaget foredrag om sagatidas mektige kvinner, og da kan publikum blant annet møte Bergljot som var gift med Einar Tambarskjelve, Tora på Rimol som gjemte Håkon jarl i grisebingen, Gudrun Lundesol og Sigrid Erlingsdotter.I over 200 år var det lensmann i Melhus

I over 200 år var det lensmannsgård på Gylland, og dette skildres i utstillinga Melhus historielag har i rådhuset.