Ti år siden

Melhusgutter statister på brett i spillefilmen «Nord»

- Vi fikk fri fra skolen, penger, lov til å stå på snowboard og en sjuk matbuffét.

TØFFE STATISTER: Kristoffer Lerånd (øverst) er vant til å fly høyt sammen med kompisene Snorre Gimse Storrø (t.v), Sigurd Lindquist og Einar Lindquist.  Foto: Anette Vårvik

Kultur

Kristoffer Lerånd (13) (øverst) er vant til å fly høyt sammen med kompisene Snorre Gimse Storrø (t.v), Sigurd Lindquist og Einar Lindquist. Det skrev Trønderbladet 28. februar 2009:

Sammen med en gjeng andre brettkjørere, er nemlig melhusguttene statister i Erlend Loes kinoaktuelle spillefilm «Nord». Opptakene ble gjort i skitrekket ved Gråkallen i fjor hvor filmens hovedperson, snøbrettkjøreren Jomar (Anders Baasmo Christiansen), lever sitt litt stusselige liv.

– Jeg fikk en telefon fra butikken Session som lurte på om jeg ville være med i en film, og om jeg kjente andre som ville være med, forklarer Einar. Flere dager tilbrakte de i bakken, men beskjed om å lage bevegelse i anlegget.

– Vi fikk fri fra skolen, penger, lov til å stå på snowboard og en sjuk matbuffét. Det blir ikke bedre enn det, utbryter Sigurd.


Ti år siden

Thomas og Joakim fikk Patrick inn på rett spor

Når man skal skal velge seg en utdanning, kan det være greit å få litt tips og informasjon fra andre som har vært i samme situasjon.

 

– Utrolig tilfredsstillende

I løpet av dagene som nesten-skuespillere, klarte gutta å gjøre seg bemerket på settet. De fire kompisene ler og flirer når de forteller om Sigurd som var på vei ned bakken og skrek ut «flytt stolen!», like etter at den svenske regissøren hadde gitt beskjed om «tyssnad på settet». Eller da Snorre holdt på å krasje inn i filmteamet på toppen av stolheisen.

– Det var en bra opplevelse, og noe vi fikk gjøre sammen. Vi hadde det artig, konkluderer Einar. 

Til kinopremieren i Trondheim dro de ti stykker sammen for å få med seg debuten på det store lerretet.

– Der er meg, der er meg, ropte Sigurd entusiastisk fra salen da han fikk se seg selv helt alene i bildet.

En feil i avspillingen, gjorde at filmen måtte startes på ny flere ganger, med Sigurds like entusiastiske utbrudd hver gang.

– Selv om det kanskje bare er vi som ser at det er oss, så er det utrolig tilfredsstillende, flirer Snorre.

– Vi satt hele rulleteksten for å få med oss navna våre på slutten. Da var det bare oss igjen i salen, ler Einar og Sigurd.


Til salgs: Drops fra tyske soldater

En samler på Støren selger unna drops fra andre verdenskrig.