Ikke mange ønsker å konkurrere med VM på ski

Det er lite å velge mellom for kulturinteresserte i helga.

Hjalmar Hugdal viser fram et strengeinstrument kalt «morin khuur». Mongolia har rike tradisjoner for sang og musikk, og dette instrumentet kaller Hjalmar hestefele, etter det utskjærte hodet på fela.  Foto: John Lerli

Kultur

Kulturtilbudet i helga er ganske beskjedent, og arrangører av sport og kultur vet at de må konkurrere med siste helga i VM på ski. Gauldalssprinten var planlagt til lørdag 2. mars, men stafetten er avlyst fordi skistadion på Kvennabakkan står under vatn, opplyser arrangørene i Hovin IL og Lundamo IL.

Det er stor UKM-helg på Støren. Lørdag er det Barnas Kulturmønstring, mens ungdommene skal i ilden søndag.

Kinoene på Melhus og Støren går som vanlig, med seks visninger på Støren fra fredag til søndag, mens Melhus Kino har fire visninger på søndag. Filmen om Roald Amundsen går for siste gang.

I Melhus bedehus blir det bibelhelg lørdag. Hjalmar Hugdal fra Flå (bildet) skal fortelle om misjonærliv i Mongolia. Anne Lise og Jostein Landrø fra Rennebu forteller om sitt virke ved Mjuklia leirsenter. Lørdag samles barn i Melhus kirke til Tårnagent-program, med familiegudstjeneste på ettermiddagen. Søndag blir det gudstjenester i Melhus, Hølonda og Støren kirker.


Kristelig Folkeparti skifter ut hele gruppa

Melhus KrF stiller med bare 12 navn på valglista, og ingen av dem sitter i dag i kommunestyret.