Singsås-konsert med over 100 personer

– Dette blir en konsert for hvermannsen, for både store og små. Det blir også en konsert der vi synger på et språk vi ikke forstår, sier Thomas Hovstad.

ØVING: Her ser vi flere aktører i sving på fellesøving 12. januar.  Foto: Thomas Hovstad

Kultur

Søndag 24. februar er det nemlig klart for konserten "Karibu – afrikansk musikk på hvite vidder" i Singsås kirke. På konserten opptrer over 100 personer fra blant annet Singsås Damekor, Haltdalen Mannskor, Bergstadskoret og Bergstaden Brass.

– Vi skal fremføre afrikansk musikk, og det er Jan Magne Førde som har arrangert det meste av musikken. Førde er også med som solist, forteller Hovstad, som selv synger i Haltdalen Mannskor.

Et samarbeidsprosjekt

Hovstad forteller at initiativet kom fra Bergstaden Brass, og det har blitt et samarbeidsprosjekt som ikke kan gjennomføres uten alle aktørene.

– Det går stort sett greit med forberedelsene. Vi øver hver for oss på vanlig basis, og så har vi hatt fellesøvinger 30. oktober, 11. januar og 12. januar i Ålen. Vi møtes også i Ålen for å sette sammen det siste opplegget fredag 22. februar, før vi også gjør en Røros-konsert 23 februar, forklarer Hovstad.


Afrikansk sang i Singsås

Søndag 24. februar arrangeres konserten "Karibu - Afrikansk musikk på hvite vidder" i Singsås kirke, med flere lokale aktører.

 

Harmoni og rytme

Hovstad håper mange får med seg konsertene.

– Og som nevnt synger vi på et afrikansk språk vi selv ikke forstår, men likevel blir det stor stas å få med seg harmoniene og rytmen. Det allmenne publikummet skal kunne kose seg med denne konserten. Billettsalget har startet på nett, sier Hovstad.


Plumbo og Staysman & Lazz tar turen til Singsås

Plattfesten i Singsås byr på musikk for flere generasjoner.