Leder julesangen på heimebane

Gunnvald Bøe leder julesangkvelden i Prestegårdslåna onsdag sammen med Bjørn Vevang.

LEDER JULESANGKVELD: Gunnvald Bøe (for øvrig onkel til Ole Gunnar Solskjær) skal være med og lede julesangkvelden. Han er pensjonert lektor ved Melhus videregående skole, og har et nært forhold til julesanger.  Foto: Trønderbladets arkiv

Kultur

Både Bjørn Vevang og Gunnvald Bøe er godt kjent i Melhus, Gunnvald som lektor i mange år på Melhus vidergående skole og Bjørn som tidligere kantor i Melhus.


I Prestegårdslåna onsdag blir det både julesangkveld og årets første litterære salong, med tema Nyttår og nytt år og andre begynnelser i litteraturen.

DIRIGENT OG KANTOR: Bjørn Vevang er kantor i Trondheim og kordirigent, og medvirker både på Helligtrekongersaften og på julesangkvelden onsdag i Prestegårdslåna.  Foto: privat

 

Men før det, lørdag denne helga, arrangeres for 24. gang Helligtrekongersaften, denne gang i Hospitalskirken i Trondheim. Der synger Hilde Frisvoll Berg, Bjørn Vevang spiller orgel og Kristine Kaasa Moe leser. Programmet er likt med det som har vært før, et program om de vise menn og julens budskap, med fortellinger, solosang, solo orgel og menighetssang.

Det er gratis adgang til alle tre arrangementene, og i Prestegårdslåna er det som vanlig også servering. Dette ifølge en pressemelding fra arrangørene i Låna, Prestegårdslånas Venner og Melhus Folkeakademi.


– Fint å være tilbake i Melhus kirke

Bjørn Vevang dirigerte et prosjektkor med 80 sangereHesjet fôr til hestene

Høytørken er bra, men tørkesommeren gir mindre avling enn normalt.