Sigrid er tidlig ute med julemusikken

Sigrid Haanshus slipper nye innspillinger på tre fredager i november.

Sigrid Haanshus er en populær konsertartist. Her fra en opptreden i september. Foto: Tor Arne Granmo. 

Sigrid Hanshuus utgir tre singler med julemusikk i november. Foto: SH Records. 

Kultur

Den første julesingelen kommer i dag, fredag 9. november, og er en versjon av Trygve Hoff sin klassiker «Et lys imot mørketida», arrangert av Jarl Ivar Andresen. Trygve Hoff sine tekster er ofte brukt av kjente norske artister, deriblant Sissel Kyrkjebø. På denne sangen har Hoff stått for både tekst og melodi.

Hør en demo av Sigrids singellåt.

Fredag 16. november kommer Sigrids tolkning av Mel Tormé and Robert Wells klassiker «The Christmas Song» fra 1944, smakfullt arrangert av Jarl Ivar Andresen. Teksten ble visstnok skrevet på en brennhet sommerdag, i et forsøk på å «svale seg selv ved å tenke svale tanker». Dette er en av verdens mest fremførte sanger.

Hellige natt

Seinere får vi får høre Sigrid Haanshus i den kjente «O Holy Night», som legges ut fredag 23. november. Denne er basert på Steffen Isaksens arrangement. Sangen ble opprinnelig skrevet av franskmannen Adolphe Adam så tidlig som i 1847, og oversatt til engelsk av John Sullivan Dwight i 1855.

Sigrids innspillinger er alle gjort i SunKing Studio i Trondheim og Studio Sjøstrand i Asker. Tor Andreas Brovold er ansvarlig for coverdesign, og Studio Berre har gjort coverfotos.

16-åringen fra Soknedal har kommet langt i sin sangkarriere. Hun har sunget for Kongen og Statsministeren, fått Norges aller første «Gullknapp», og gått til finalen i Norske Talenter. Hun har sunget på Sommeråpent, og opptrer stadig på ulike scener.

Produktiv sanger

Her er oversikten over Sigrids tidligere utgivelser:

The Prayer (duett med Stephen Brandt-Hansen, mars 2015).

I Dreamed a Dream (februar 2016).

Se - Cinema Paradiso (april 2016).

Herre min Gud for en dal du har skapt (juni 2016).

Writing's on the Wall (oktober 2016).

Smile (januar 2017).

Moon River (september 2017).

Hymn to Love (oktober 2017).

Journey to the Past (november 2017).