Sveinung Hølmebakk trakk fullt hus

Tenoren fra Nordic Tenors begeistret publikum i en utsolgt konsert.

Sveinung Hølmebakk gjestet Melhus under en liten Norges-turné. Foto: Solveig Lilleberg. 

Kultur

Tirsdag 30. oktober hadde Sveinung Hølmebakk konsert på Melhus bedehus, en konsert som fylte bedehusets kapasitet på vel tre hundre sitteplasser. Konserten var utsolgt, og flere hadde reist 10–15 mil for å være til stede. Hølmebakk er nok mest kjent som en av de tre tenorene i Nordic Tenors, men har også sin egen solokarriere. Han har mastergrad i utøvende sang fra Griegakademiet, har hatt Harald Bjørkhaug som lærer, og var musikalsk toastmaster under HM Kong Haralds 70-årsdag.

Det var som soloartist han besøkte Melhus i regi av Norea Mediemisjon som denne uka arrangerte en turné med Hølmebakk, hvor overskuddet av konsertene går til skole-TV for syriske flyktningbarn i Libanon. Hølmebakks praktfulle stemme, masse humor, og egne sanger gledet et forventningsfullt publikum, som ikke ble skuffet. Men mange ble nok overrasket over at han akkompagnerte seg selv på flygel, med glitrende spill.

Lokal medarrangør var koret Te Deum som foruten å ha en egen sangavdeling også sang sammen med Hølmebakk. I pausen var det kaffe og kaker, og publikum fikk hilse på artisten, kjøpe CD, noter og bøker. På slutten av konserten måtte Hølmebakk til med ekstranummer, og publikum var svært fornøyd da de dro hjem.