Ingen høst uten janitsjarmusikk

I helga har Melhus Janitsjarkorps sin tradisjonelle høstkonsert med gjester og solister.

NY KONSERT: Melhus janitsjarkorps spilte under Melhusbankens talentkonkurranse i september. På søndag er de på samme scene på nytt. 

Kultur

Solistene skal fortrinnsvis være lokale ungdommer.

– Vi ser jo at vårt flotte og trofaste publikum i likhet med oss selv er veldig stabilt, men kanskje noe eldre. Derfor ønsker vi med denne konserten å rekruttere nye publikummere som vil få sans og interesse for fin korpsmusikk. Dette skal vi gjøre ved å benytte tidligere deltagere i Melhusbankens talentpris og andre talentfulle ungdommer i bygda som solister, skriver korpsleder Owe Trotland i en e-post.


Talentpris til Linn Sofie Sørlien

Melhusbankens talentpris med 5.000 kroner gikk til sangeren Linn Sofie Sørlien.

 

Han understreker at det er mange dyktige ungdommer i kommunen som ønsker å stå foran et stort publikum og vise hva de er gode for. Og da er janitsjarkorpset høstkonsert en arena hvor de kan få spille med et stort orkester i ryggen og som kanskje vil spore til videre innsats.

– I år har vi fått med oss Sondre Bjerkset som vil traktere flygelet. Han var også med oss på 17. mai-konserten og ble et friskt og trivelig bekjentskap. I tillegg er vi så heldige å besitte dyktige ungdommer i korpset. Unge Kristine Furunes som spiller klarinett i korpset skal synge med oss. Vi har også Eirin Vik Brede på obo og Petter Gylland på tenorsaksofon som vil delta med samme stykke som på talentprisen. I tillegg vil alle disse gjøre noen innslag sammen også, skriver Trotland.

Korpset har satset friskt på søndagens konsert og lover å framføre et rikt og variert repertoar som spenner fra konsertmarsjer via musikaler og til større verk originalskrevet for korps. Dirigent er Endre Ladehaug og konferansier er Camilla Kimo.


Melhus skolekorps fikk tredjeplass i NM

En stolt gjeng musikanter kan ta velfortjent sommerferie.