- Vi har aldri hatt så mange publikummere her på et arrangement før. Det er nytt. Det er ganske så spennende og veldig artig, sier kulturhussjef Atle Fredagsvik.

HØYT HENGER'N: Knut Inge Solem festet bannere på veggen til kultursalen. Amfiet begynner å bli klart til D.D.E.-konserten fredag kveld.

Satser på 1000

Torsdag ettermiddag var rundt 800 billetter solgte. Når værmeldingen viser til dels knallsol og gode temperaturer fredag ettermiddag og kveld, satser Fredagsvik på at mange flere vil bestemme seg for å oppleve D.D.E. på Støren denne helga. Han håper og tror de bikker 1000 publikummere.

TILBAKE TIL STØREN: D.D.E kommer til Støren fredag kveld. De har spilt på Støren flere ganger, blant annet på begynnelsen av 1990-tallet. Like før de virkelig slo gjennom. Ifølge D.D.E. var det nettopp i et fullstendig stinnt Folkets Hus på Støren at de skjønte at dette kan det virkelig bli noe stort utav. Foto: Line Berre / pressebilde

Satser på amfiet som konsertarena

Det flotte amfiet er som skapt til intime konserter, samtidig som det rommer mye folk. Fredagsvik mener opp mot 3000 mennesker lett kan få plass her. De har tenkt å bygge opp sommerkonserten år for år.

Og nå er jaggu yr.no også på arrangørens side. Værmeldingen for Støren fredag viser til dels strålende sol, og temperaturer opp mot tjue grader. Det gleder Fredagsvik.

- Været ser veldig bra ut, helt perfekt! Det påvirker mye. Mange bestemmer seg samme dag for om de vil i vei.

I tillegg settes det opp mange sitteplasser også inne i kultursalen, dersom noen skulle foretrekke det. Der går det også an å sette seg etter konserten, for å fortsette utover kvelden.

Spesiell turné etter Vikens bortgang

For D.D.E. er det en spesiell turné denne sommeren, etter at gitarist og låtskriver Frode Viken døde i april. Hans sønn, Daniel Viken, er med på turneen som de har kalt «Det fine vi hadde sammen», som er tittelen på en av de mest populære sangene Viken skrev.

Lokal mat og drikke

Rundt 50 personer vil jobbe under fredagens konsert. De leier inn personell fra Rognes songlag og koret Samhald. I tillegg er det innleide vakter og totalt ti ansatte fra Kulturhuset og kommunens kulturavdeling.

Lokale leverandører setter sterkt preg på kvelden. Hogna Brygg serverer sitt prisvinnende og svært populære øl. Restauranten Havana serverer pizza, mens Soknedal bakeri stiller med wienerbrød.