Torsdag 20. oktober spiller en av norsk pop og rocks virkelig store band på Støren kulturhus: deLillos reiser rundt med sin akustiske turné. Platen deres «La oss bli fri for all nostalgi», som kom ut i fjor, hadde nettopp dette akustiske lydbildet.

- En av de største

– Det er veldig spennende at vi har fått en av de aller største innen norsk pop og rock siden de startet tidlig på 80-tallet, til Støren. Sammen med DumDum Boys, Jokke & Valentinerne og Raga Rockers er deLillos "de fire store" innen norsk rock. Bandet har Spellemannsprisen, er innlemmet i Rockheim Hall of Fame og har masse andre utmerkelser gjennom sine 33 år som band, skriver han i en pressemelding til Trønderbladet.

- Kuleste bookingen

– Selv var jeg 7 år da deLillos ga ut sitt første album, og jeg har vokst opp i storhetstiden deres, så personlig er dette den kuleste bookingen jeg har gjort til kulturhuset. Jeg har sågar skrevet oppgave med tekstanalyse av deLillios tekster fram til og med Neste sommer-albumet som kom i 1993. Jeg er med andre ord stor fan.

Bookingen av deLillos ble gjort allerede i mai, men kulturhuset har måtte holde på nyheten, ettersom bandet også skal spille i Trondheim i august. Men de som står på adresselisten til kulturhuset, har fått det som nyhetsbrev, så Fredagsvik forteller at de allerede er godt i gang med salget.