Det er ikke minst daglig leder Tor Forsbergh fornøyd med. De siste årene har det vært skoleungdom som har brukt sine ferieuker for å være med på vedlikeholdsarbeid som plenslått, holde hekkene i fin stand og stier fine og rene. Noe flikking og litt maling på husene kan også høre med, noe ungdommene gjerne utfører der de smilende og i godt humør gjør det de blir bedt om av Forsbergh.

Verdifull gave

Det var søskenparet Sigrid og Erik Foss som ga sitt småbruk på Fossbakkene på Hovin til Melhus kommune. Det har etter hvert blitt en kulturperle med gamle bygninger med gjenstander og redskaper fra gamle dager. Den fem kilometer lange kulturstien blir mye benyttet, hvor du kan betrakte helleristningsfeltet og høvdinggraven, et spennende syn. Det er også ordnet med lekesteder for barna som blir mye brukt. Bygdatunet som er den daglige betegnelsen, blir mye besøkt av både den lokale befolkningen og turister. Det kan betegnes som en lokal stolthet, og det har hele tiden vært enkelt å få den lokale befolkningen fra gamle Horg kommune til å stille til dugnad for å bygge ut bygdatunet og holde det i god stand. I sommermånedene er det skoleungdommer som tar seg av det med sine feriejobber.

Det er en blid daglig leder Tor Forsbergh som jobber sammen med skoleungdommene, og han kan ikke skryte nok av deres innsats og arbeidsglede.

- Jeg må understreke at uten den lokale befolkningens dugnadsinnsats her gjennom årene og skoleungdommens gode arbeid på sommers tid, hadde ikke Horg bygdatun vært den kulturperlen som det er i dag, forteller Forsbergh. Det er også en kjent sak at alle som har sin kontakt med bygdatunet, enten som besøkende eller på mer ansvarlig hold der, nokså raskt trekker frem Tor Forsbergh sitt arbeid også er med på at bygdatunet har blitt slik det i dag fremstår.

Trives

Tor Forsbergh begynte som daglig leder på bygdatunet i 1997 etter han måtte omskolere seg. Kroppen hadde sagt stopp med nedslitt rygg, og han tok opp fag gjennom voksenpedagogisk skole.

- I særoppgaven der skrev jeg blant annet om Horg bygdatun, og begynte i praksis her i 1995. Siden har jeg da vært her, smiler han og legger til at det da ble i fast stilling to år etter. Han trives svært godt med arbeidet og aldri har gruet seg til å gå på jobb. Det er heller ikke bare lokalbefolkningens enorme dugnadsinnsats gjennom årene og skoleungdommens sommerjobber som ligger til grunn for det.

- Jeg må understreke at mine nærmeste sjefer siden jeg begynte her, det tre kultursjefene i den tiden, Torstein Mosbakk, Eigil Reitan og dagens Jon Erik Landrø har vært fantastiske å jobbe sammen med, forteller en smilende Tor Forsbergh.