Trivelig seterhelg i Synnerdalen

Mange fant veien til det tradisjonsrike arrangementet på Storbekkøya Museumsseter i Budal i helga.
Kultur

I helga var det klart for ei ny helg med seterkos på Storbekkøya Museumsseter i synnerdalen i Budal. Arrangementet har blitt en populær tradisjon. Lørdag var det familiedag og søndag var det aktiviteter som var mer rettet mot de voksne.

– Vi er godt fornøyd med helga. I år kom det omtrent like mye folk som i fjor. Det var kanskje litt mindre besøk på lørdag, men søndag var det kjempemange gjester her, sier Heidi Tovmo, som driver museumsseter sammen med Lillian Bakken.

Barna koste seg

Familiedagen bød på mange aktiviteter; hønsskitbingo, ponniridning, båtbygging med påfølgende båtrace, kos med katter, lek i sandkassa, utlån av fiskestenger og stylter.

– Ungene storkoste seg og var med på det meste. Båtracet var veldig populært. Det ble bygd til sammen 24 båter, forteller Tovmo, som synes det er viktig at ungene kommer seg ut i naturen.

Jernbrenning og god mat

Søndag var det andre tilbud ved museumssetra og gjestene strømmet på. Da kunne man ta del i gammeldags jernbrenning og smake på nykokt gøbb, kokegropstekt reinsdyrkjøtt og andre tradisjonelle delikatesser.

– Det har blitt et tradisjonsrikt arrangement og vi håper å kunne fortsette med det i flere år, sier Tovmo.

11. august blir det guidet tursti ved Storbekkøya Museumsseter. Arrangementet heter «Vandring tilbake i tid» og skal ledes av Kristin Prestvold. Ellers har museumssetra vanlige åpningstider fra torsdag til søndag i juli og august.