I sommer er det ikke vikarer for aktivitørene, noe som kan gjøre at dagene kan bli litt like uten at det er noe spesielt å være med på.

Kvikke opp

Ideen til å lage litt hygge og avbrekk i hverdagen for brukerne kommer fra Inger Østhus. Hun har engasjert seg og fått til at det hver tirsdag og torsdag i juli måned er satt opp ansvarlige fra bygda som tar seg av å lage litt hygge og sosialt samvær for de som bor her. Formålet med å lage slike hyggestunder er at det av og til skal skje noe for å kvikke opp litt og gi glede i hverdagen for de eldre.

Naboer

Denne gangen var det naboene Turid Heimsbakk, Gunvor og Odd Staverløkk som tok seg en tur til de som bor ved Soknedal bo- og dagsenter, eller "Hjemmet" som de gjerne sier i Soknedal. Varmen i solveggen kunne blitt plagsom, men med to store parasoller å skjule seg bak gitt det greit.

HVA HETER BLOMSTENE: Fra blomsterenga i veikanten i Sørbygda hadde Gunvor Staverløkk plukket med seg en bukett fargerike sommerblomster. Blomsternavna hadde beboerne god greie på.

Snart gikk allsangen fint rundt bordene. Akkompagnert av gitarspill vart kjente sommersanger som «I sommarens soliga dagar» og mange andre frisket opp. I og med at villblomstene står i full skrud akkurat nå, hadde Gunvor Staverløkk tatt med seg forskjellige blomsterarter som skulle det skulle gis navn på.

Sanitetsforeninga i Soknedal hadde sponset serveringa. Ei trivelig hyggestund var avsluttet med hyggelig prat da fristende fat med oppskåret frukt vart servert.