– Det er veldig artig å møte nye venner og få prøve seg på nye ting, sier Joakim Eriksen Skauge (13).

Sammen med Jonas Øien Skare (14) fikk han prøve seg på filmopptak, og begge var enige om at det var morsomt å få være med på Filmbussens sommertilbud.

– Jeg har fått prøve utstyr som en ellers ikke har selv, sier Skare.

Todagers kurs

Filmbussen hadde kurs for ungdom fra Melhus og Skaun mandag og tirsdag, og kurset ble holdt i Melhus denne gangen. Den som beveget seg ved Melhus rådhus de to dagene, kunne se skumle typer som lurte i buskene mens andre gikk rundt med filmkamera og lydutstyr. Kulturkonsulent Marit Grendal var meget fornøyd med årets oppslutning.

Tidenes påmelding

– Det har vært tidenes oppslutning, og det har aldri vært så mange påmeldte. 25 fikk være med, og vi måtte dessverre si nei til ungdom fordi det ikke var plass til alle som ville være med. Det har tydeligvis spredt seg en bevissthet om dette tilbudet, sier Grendal.

Muligheten til å få lære filming og knytte vennskap tror Grendal er viktige nøkkelord for tilbudet. Dessuten roser hun Filmbussens folk for at de i starten av kurset tar grep for at påmeldte ikke skal oppleve situasjonen som skummel. Fem ansatte fra Filmbussen var med på kurset. Etter at filmopptakene var gjort, fikk foresatte og venner se resultatet av filminga inne i kinosalen.

Filmene blir også påmeldt UKM i Melhus og Skaun av kulturetatene i de to kommunene, og det har vært eksempler på at filmer er gått videre til fylkesmønstringa.

– Det kan også være at vi lager en kortfilmfestival siden det lages så mange artige filmer, sier Grendal.

Ungdomstorget

I år har Ungdomstorget også tilbud om sommeraktiviteter for ungdom, forteller Grendal. Ungdomstorget holder til i andre etasje av Melhustorget, og er et kommunalt drevet tilbud. Her er det anledning for ungdom å samles fra tidlig ettermiddag og utover dagen.

– Det er kommet ønske om at det skjer noe for ungdom som ikke er med på organiserte aktiviteter i regi av for eksempel idrettslag, opplyser Grendal.