Kim Roger Laugsand og Eirik Ramlo var denne uken statister under innspillingen av sesong to av den populære NRK-serien Heimebane. Scener til den første episoden ble spilt inn på Lerkendal, og fotballspillerne fra Melhus A-lag har statistroller som RBK-spillere.

- Thomas Valø på 3T Melhus kjenner Michael Stilson i serien og tipset oss om at det var muligheter for å være med. Vi syntes det hørtes artig ut og meldte oss på, sier Laugsand da Trønderbladet møter han og Ramlo på fotballtrening i Gruva torsdag kveld.

Mens lokalavisa slår av en prat med Heimebane-statistene, benytter lagkameratene og trenerteamet anledningen til å sende noen små stikk til Laugsand og Ramlo.

- Vi får høre det, men det er bare artig. Det er ikke vondt ment. De er nok bare sjalu fordi de ikke får være med, sier Ramlo og ler.

Lange dager og mye venting

Innspillingen gikk over tre dager, men på grunn av egen fotballkamp med Melhus-herrene, fikk de ikke vært med på den første innspillingsdagen. Kanskje like så greit, for dagene på filmsettet var lange.

- Vi var der tolv timer på mandag og ni timer på tirsdag. Det var mye mer venting enn jeg trodde på forhånd. Det var interessant å se hvor lang tid de bruker på å spille inn bare noen sekunder med film, forteller Laugsand, som til daglig jobber som avdelingsleder i Heimdal Eiendomsmegling på Melhus.

- En av grunnene til at jeg meldte meg på var fordi jeg ønsket å se hvordan ting fungerer på filmsettet, fortsetter Ramlo.

Slik er vi vant å se Kim Roger Laugsand og Eirik Ramlo. I Melhus-drakt spiller de fotball i 3. divisjon. Foto: Fredrik B. Lange

Måtte stusse skjegget på dag to

Det er mye å ta hensyn til når man skal spille inn en TV-serie. Filmskaperne er blant annet avhengig av værforholdene.

- De fikk ikke bruke Lerkendal da det regnet. Skuespillerne kunne heller ikke bli bløte mellom opptakene, så det blir derfor mye venting, forklarer Laugsand.

Ramlo fikk også et innblikk i hvor nøyaktige og pirkete man må være når man spiller inn film.

- På den andre innspillingsdagen måtte jeg stusse skjegget fordi det hadde vokst litt siden den forrige dagen. Ingenting kunne være forandret i scenen, forteller Ramlo.

Kan havne på TV

Statistene kan ikke røpe hva som skjer i de nyinnspilte scenene, men det er ingen hemmelighet at det handler om en fotballkamp som utspiller seg på hjemmebanen til RBK. Hvor mye vi får se av våre to kjente fjes er det bare filmskaperne som vet.

- Det er vanskelig å vite hva som blir tatt med og ikke. Det vil vise seg. Vi var ikke med i så mange scener, men vi tok opp de samme klippene gang på gang, sier Laugsand.

Den nye sesongen med fotballaget Varg blir ikke å se på TV-skjermen før i januar neste år. Innspillingen skal pågå fram til september.

Ane Dahl Torp og John Carew spiller hovedrollene i NRK-serien Heimebane. Foto: Tore Meek/NTB scanpix

Stas å møte TV-fjes

På filmsettet fikk gauldalingene møte både John Carew, Ane Dahl Torp og Axel Bøyum, som alle tre har hovedroller i serien.

- Carew virker stor på TV, men han er mye større i virkeligheten. Det er ganske vilt, ler Laugsand.

Mens Ramlo ennå ikke har sett sesong én av Heimebane, har Laugsand sett alle episodene og er en stor tilhenger av storsuksessen til NRK.

- Det var litt stas å møte alle jeg har sett på TV. Det var fine folk, forteller megleren.

- Kvinner kan mye om fotball

Heimabane handler om Helena Mikkelsen, som er den første kvinnelige fotballtreneren i Eliteserien. Hun trener det fiktive laget Varg IL. Vi spør Ramlo og Laugsand om hvordan de ville reagert hvis de plutselig fikk en kvinne som trener.

- Jeg hadde nok reagert litt som i serien og vært litt skeptisk i starten. Men kvinner kan mye om fotball de også. Hege Riise som trener Lillestrøm Kvinner er et eksempel på det, sier Laugsand.

- Det er jo ikke vanlig i dag, så det hadde vært litt spesielt. Men jeg ville hatt respekt for en kvinnelig trener også, mener Ramlo.

- Blir dere med igjen hvis dere blir spurt?

- Ja, selv om det var mye venting, var det kjempeartig, sier Laugsand.

- Jeg kommer ikke til å bruke feriedager på det, men får jeg muligheten takker jeg ja, smiler Ramlo.