Skrevet av Eivind Bjerksetmyr:

Denne gangen tok de steget og viste forestillingen «Lev Din Drøm» for over 200 gjester. For publikum så ble dette en flott opplevelse med både latter og mer ettertenksomme momenter. Det vises godt at det er jobbet mye med innholdet der en får høre replikker med humor, og en litt mer alvorlig undertone. Sangtekstene som var valgt for anledningen fikk også en annen, og kanskje dypere betydning i denne forestillingen.

Kunstneriske friheter

Forestillingen besto av to akter hvor en først kunne se teaterstykket «Dyrene Ha’kke Mat i Skogen». Stykket var basert på Dyrene i Hakkebakkeskogen, men en kunne absolutt se at her hadde skuespillerne tatt seg mange kunstneriske friheter og brakt nye dimensjoner inn i historien. Her var det en ganske tydelig undertone som sa noe om at vi ikke er så snille med naturen vår, og at vi holder på å ødelegge den. Som en følge av dette, så kunne en høre at reven hadde fått kjøttintoleranse, Bestemor Skogmus hadde fått diabetes og ulven hadde blitt allergisk mot egg der han løp livredd fra kuleregnet.

Variert tilbud

I pausen var det muligheter for å kjøpe seg både kaffe og sveler, og en kunne se utstilling av noen av de mange produktene som lages på arbeidssenteret. I foajeen var det en bildepresentasjon som viste deler av det mangfoldige tilbudet ved arbeidssenteret. Det er tydelig å se at arbeidsoppgavene består av mer enn bare sang og teater.

Klar oppfordring

Etter pausen ble publikum tatt med inn i en konsert hvor en ble presentert for et stort spekter av låter. En kunne høre låter som er kjent fra Grand Prix og fra artister som Åge Aleksandersen og Ole Ivars. Det var også hentet flere låter fra Jahn Teigen, og en ble kjent med sanger som «Optimist», «Slå Ring» og «Drøm Ditt Liv». Den sistnevnte har vært inspirasjon til forestillingens tittel, og er en oppfordring til alle om å leve sin drøm. Teksten der får kanskje en litt annen betydning når Søberg Energiband synger om at det er bygd så mange murer, som heller burde vært revet ned. Melhus Arbeidssenter bidrar med dette til å rive ned noen av disse, og kanskje er de med på å bygge nye broer som kan bli en farbar vei inn i framtiden.

Ekte sceneglede

Fra salen kan en tydelig se at alle på scenen trives godt, og at dette er en gjeng som jobber godt sammen. Skuespillere, sangere og musikere viser en stor trygghet, og det er lett å la seg imponere. En forstår at det ligger massevis av arbeid bak en slik forestilling, og at det ikke finnes noen snarvei til dette. Selv om alt er grundig innøvd på forhånd, så er det fortsatt masse rom for spontanitet, noe som gir impulsive replikker og gester som bringer humør og nerve inn i oppsetningen.

En modig gjeng

Det ble uttrykt fra scenen at for å greie dette, måtte alle være modige og slippe seg selv ut av komfortsonen. Og det har de i høyeste grad gjort. En kunne se at både de på scenen og de i kulissene opptrådte med stor ro og profesjonalitet. Det er tydelig at dette er en gjeng som tar vare på hverandre, og hjelper til slik at den enkelte lykkes med de forutsetningene som en har. Det er bare å glede seg til fortsettelsen, for dette kan ikke stoppe her.