Studietur til kulturhuset Kimen i Stjørdal

Melhus mangler kulturhus, og nå drar en politisk komité til Stjørdal for å se på suksessen Kimen.

Kimen kulturhus på Stjørdal.  Foto: Stig Tronvold, Samfoto

Kultur

Komité for oppvekst og kultur drar onsdag på studietur til kulturhuset Kimen på Stjørdal.

Nettopp dette kulturhuset har vært et forbilde som komitémedlem Tore Johansen (Melhuslista) har trukket fram ved flere anledninger. Johansen kjemper for kulturhus i Melhus, og mener at det er all grunn til å se på Kimen som har godt besøk. Selv har han ikke anledning til å delta på studieturen, men han håper at komiteen får godt utbytte av studieturen.

I Melhus har det vært hard diskusjon om kommunen har råd til å bygge kulturhus, og ordfører Gunnar Krogstad har vist til at nye Gimse skole vil bli en stor utgift for kommunen.


Melhuslista gjør seg klar for fire nye år i politikken

Den startet som ei protestliste, og ble en suksess hos velgerne.

 

Komitéleder Einar Gimse-Syrstad (Ap) mener det er viktig å få impulser utenfra, og viser til at Melhus skal i gang med kulturplanen som i Stjørdal resulterte i kulturhuset Kimen. Når det gjelder kulturhus i Melhus viser Gimse-Syrstad at dette er en del av sentrumsplanarbeidet.

Komiteleder Einar Gimse-Syrstad (Ap).  Foto: Gunn Heidi Nakrem

 

– Økonomi veier tungt, men det koster ingenting å dra på studietur. Komiteen har ønsket å dra til Kimen, og det kan være interessant å se hvilke funksjoner som er lagt inn i bygget, sier Gimse-Syrstad.Kimen kulturhus i Stjørdal er prisbelønnet, og åpnet i august 2015. Bygget inneholder kirke, kino, ungdomsklubb, bibliotek og saler for konsert og teater. Kulturskolen har også tilhold i bygget og det er areal for kunstutstilling. Ifølge publikasjonen Byggeindustrien kostet Kimen kulturhus 717 millioner kroner.