«NOOB» handler om 13 år gamle Maria som bruker tiden sin foran dataskjermen. «NOOB» kommer til Støren kulturhus 25. oktober.

- NOOB betyr taper. Da er det ikke håp for deg, sier musiker Rasmus Rohde i en pressemelding fra teatret. Sammen med regissør Ane Aass står Rohde bak «NOOB», Turnéteatrets hovedsatsing denne høsten.

- «NOOB» er en ungdomsforestilling som passer for de som går på ungdomsskolen. Den handler om Maria. Mammaen og pappaen hennes er skilt, og hun prøver å finne ut av ting, sier regissør Ane Aass.

Kunstnerparet har selv barn i samme alder, og har brukt både egne erfaringer og intervju med skoleklasser flere steder i Trøndelag som bakgrunnsmateriale.

Nyskrevet teater viktig

- Vi ønsker å speile virkeligheten barn og unge befinner seg i. Derfor er det viktig for Turnéteatret å satse på ny dramatikk for barn og unge, og det er viktig å få de rette folkene på plass for å gjøre nettopp det, sier teatersjef Nora Evensen på Turnéteatret i Trøndelag.

I tillegg til «NOOB» sender det turnerende teatret to Duun-forestillinger på turné og skal dermed spille til sammen 50 forestillinger teaterhøsten 2018.

Turnéteatret opplyser at de tidligere har hatt suksess med å dramatisere Olav Duun sine tekster. «Juvikfolke» spilte for 5800 publikummere høsten 2015, og i fjor ble forestillingen «På Tvert» med skuespillerparet Paul-Ottar Haga og Evy Kasseth Røsten en publikumsfavoritt.

«På Tvert» på  Støren 17. oktober

I «På Tvert», en av Duuns første romaner, følger vi Danel, en ung mann som trosser et kraftig handikap og et dømmende bygdedyr, og som lykkes med å skape sin egen framtid. Men som vellykket og fremadstormende forretningsmann bærer Danel hele tiden på et inderlig ønske om å lykkes med den vanskelige kjærligheten.

«På Tvert» handler om å aldri gi opp, om å finne sin plass og om å overleve, i opposisjon til alt og alle.

PÅ TVERT: Historien om Danel blir framstilt av Paul-Ottar Haga og Evy Kasseth Røsten. Foto: Espen Storhaug