Galleri Mølla på Melhus viser nå bilder av naturfotografen Dag Røttereng fra Melhus. Utstillingen «intimo» - en naturlig fotoutstilling, ble åpnet 24. mai og skal stå i tre helger.

Allerede på åpningen ble det solgt flere bilder, også store bilder i høy prisklasse.

- Det var en opplevelse, sier Røttereng. Dette var hans første separatutstilling. - Og det er litt artig at det skjer i hjemkommunen, sier fotografen. Ellers har han hatt hatt bilder stilt ut rundt om verden i mange år.

Etter åpningen torsdag dro han på jobb på Østmarka psykiatriske sykehus hvor han er hjelpepleier, og der arbeider han utelukkende som nattevakt. - Jeg ser ikke dagslyset, fleiper han. Nattevakta ble for øvrig også toppet med en brannøvelse fredag morgen.

Annerledes

På åpningen torsdag var det smekkfullt, det går nesten ikke inn mer folk i første etasje på Mølla, forteller han. - Det er litt artig at folk setter pris på naturfoto som er litt annerledes, tilføyer han. - Jeg er nok ikke prototypen på naturfotograf, sier 56-åringen. Røttereng ønsker å være litt mer artistisk og ikke fortelle alt gjennom fotografiet, men overlate noe til betrakteren, som selv kan legge inn sin tokning. Et eksempel på det er et bilde av nøkkeroser (vannliljer), men en kar som så bildet, sa at det minte om sædceller.

Røttereng fikk mange kommentarer på bildene sine torsdag, særlig ett av en havørn i snøvær. Et av bildene som ble solgt, var på  1 x 1 meter. Det var finalist i verdens største fotokonkurranse i 2015, WPY, og viser høstblader fastfrosset i is. En privatperson fra Stjørdal sikret seg bildet for 16.000 kroner.

UTSTILLING: Et av Dag Røtterengs bilder. Foto: Lars Erik Magnussen, Galleri Mølla

Røttereng gikk til topps i den internasjonale fotokonkurransen BioPhoto Contest i Italia i fjor høst, med bildet av en hvilende elgokse i et landskap i Alaska. Han har vært naturfotograf i nesten 40 år, og har mottatt en rekke internasjonale priser. Han startet som fotograf i 1980, og har også holdt mange foredrag rundt omkring. Etter hvert ble han sliten av turnevirksomheten og la fotoapparatet vekk i  2001, men rakk å kjøpe sitt første digitale fotoapparat. Da han var i gang igjen etter 10 års pause, hadde den digitale teknikken blitt så å si enerådende. Samtidig opplever han at det er blitt vanskelig å tjene penger på fotografering fordi markedet  flommer over av lett tilgjengelige bilder.

- Ekstra gøy å se at vi kan få såpass mange besøkende på torsdags kveld i solskinnet, men det skal kunstneren Dag Røttereng ha æren for, sier gallerieier Lars Erik Magnussen i en epost til Trønderbladet. - Når publikum ser bildene, så skjønner de at han har brukt en hel dag i skogen på post for å ta akkurat dette bilde av ørna. Det ligger et enormt arbeid bak dette, og publikum satte stor pris på nettopp denne utstilingen. En skreiv dette til oss på FB i går kveld: " Jeg har vært fan av Dag Røttereng i over 10 år men jeg visste ikke at han var fra Melhus."

Veldig morsomt og ekstra trivelig at vi kan finne slike skatter her i Melhus.

SOLGT: Dag Røtterengs bilder får avsetning på Melhus. Foto: Lars Erik Magnussen, Galleri Mølla

Dag Røttereng er født i Meldal og oppvokst på Charlottenlund i Trondheim. Han flyttet til Melhus i 2003 etter å ha bodd ti år i Buvika.