Anne Sørtømme (SV) mener det er på tide at Melhus får et eget kulturfond. Under kommunestyremøtet som var tirsdag i forrige uke, tok Sørtømme ordet i forbindelse med at kommunestyret skulle vurdere hva overskuddet i kommuneregnskapet på 24,5 millioner kroner skal brukes til. Politikerne så for seg en rekke formål, og deriblant lekeapparater og bredbånd.

Imidlertid bør også kulturen få noe, mener Sørtømme. Hun viser til at politikerne gir tildelinger til en del formål, og at tildelingene behandles som enkeltsaker. Ett eksempel er tildelinga til Gamle Hovin som kommunestyret gjorde i samme møte.

Sørtømme foreslo at 500.000 kroner settes av kommuneoverskuddet til et fond, og at det lages vedtekter for hvordan fondet skal håndteres. Forslaget ble ikke umiddelbart tatt til følge av flertallsgruppa (Ap, H og KrF). Etter gruppemøte sa gruppeleder Einar Gimse-Syrstad at forslaget kan bli sendt over til fagkomiteen, og forslagsstiller Sørtømme sa seg villig til en slik løsning. Utfallet ble at forslaget fra Sørtømme skal sendes over til komité for oppvekst og kultur.