For sjuende gang deltok elevene på VG1 studiespesialisering og idrettsfag ved Melhus videregående skole på filmfestivalen Melorama.

I språkfagene tysk og spansk ble det i år laget 13 filmer. Årets tema var frykt, noe som kom tydelig fram i alle bidragene.

Onsdag var det duket for prisutdeling i auditoriet på skolen. Med rød løper, bobler i glasset og fotovegg, fikk elevene en liten smak av hvordan ting foregår på filmfestivalen i Cannes.

En jury bestående av Anne Dyrseth Hox, Torbjørn Eid og Jan Magnus Røsbjørgen, fikk den vanskelige oppgaven med å dele ut priser (se alle vinnerne nederst i artikkelen).

- Artig å vinne den gjeveste prisen

Prisen for årets beste film gikk i år til den tyske filmen «Er ist nicht wer er ist». Det er Erle Linn Aunet, Mari Skjetne, Synne Marie Ludvigsen og Hedda Grøtan Eriksen som har laget kortfilmen.

- Det er veldig artig å vinne den gjeveste prisen, smiler Ludvigsen.

- Vi har jobbet i tre uker med filmen, og det gikk med litt tid utenfor skolen også, fortsetter Grøtan Eriksen, som har stått for filming og redigering.

Vinnerfilmen handler om ei jente som blir kidnappet av en mann på moped. En fortvilet mor sitter hjemme og savner datteren sin. Hun kontakter politiet og saken løser seg til slutt.

- Vi hadde mange forslag til manus i starten, men til slutt sto vi igjen med den ene historien, forteller Aunet.

- Fin måte å lære seg språket på

Alt arbeidet med filmen har jentene gjort på egen hånd, men de innrømmer at tysklæreren har hjulpet dem litt med uttalen av ordene.

- Å lage film er en fin måte å lære seg språket på, sier Skjetne.

- Hvordan var det å være med på prosjektet?

- Det var veldig artig. Jeg kunne lett gjort det igjen. Det er morsomt å gjøre noe annet enn vanlig skole, sier Ludvigsen.

Nå skal jentene sammen med resten av prisvinnerne være med på en superfinale i juni. Her vil også elever fra Charlottenlund videregående skole delta med sine vinnerfilmer.

Prisvinnerne

  • Beste film: «Er ist nicht wer er ist» - Mari Skjetne, Synne Marie Ludvigsen, Erle Linn Aunet og Hedda Grøtan Eriksen

  • Juryens ærespris: «Ich kann nicht» - Oda Skimmeli, Beate Stendahl Spets, Thea Wangberg og Signe Bodsberg

  • Publikumsprisen: «Wolfgang Schneidemann» - Stian Erdal Sivertsen, Eskil Lund, Tiril Gunnarson, Sander Krogh og Silje Kristine Stjern

  • Beste spanske film: «La Frontera» - Christoffer Witzøe, Anton Aune, Kristine Hofstad-Åsheim og Andrey Jerdetskikh

  • Beste tyske film: «Wolfgang Schneidemann» - Stian Erdal Sivertsen, Eskil Lund, Tiril Gunnarson, Sander Krogh og Silje Kristine Stjern

  • Beste mannlige skuespiller: Stian Erdal Sivertsen

  • Beste kvinnelige skuespiller: Sol Størseth