Mannskoret Olavs Menn kan se tilbake på 10 års virke. Det markeres med en stor jubileumskonsert i Melhus kirke søndag.

Koret har base i Melhus, men samler sangere fra Steinkjer i nord til Singsås i sør. Trøndertun er fast øvingssted. Dette forteller styremedlem Øystein Syrstad, også kjent som tidligere redaktør i Trønderbladet, i ei pressemelding til avisa.

Korets grunnlegger og mangeårig dirigent, Harald Bjørkøy, blir solist på konserten. Det samme blir korets nåværende dirigent Lars Eggen.

- Ekstra hyggelig er det at Melhus songlag deltar. Det samme gjør De musserende fruer fra Trondheim, velklingende damestemmer av høy kvalitet. Olavs Menn har tidligere hatt gleden av å samarbeide med koret. Haldis Flakne er leid inn som pianist for anledningen, forteller Syrstad.

Livet etter Thora

Olavs Menn er koret som ikke klarte å slutte å synge, etter at de 20 karene i 2008 hadde besøkt Den Norske Opera og framført Thora. Foruten å delta i oppsetningen av Thora flere ganger, har mannskoret et variert og rikholdig repertoar. Men det skal ikke stikkes under en stol at karene har en ekstra forkjærlighet for klassiske mannskorsanger, røper Syrstad.

Korets dirigent er Lars Eggen, baryton, fra Tylldalen i Nord -Østerdal. Han startet sin profesjonelle sangutdannelse ved konservatoriet i Trondheim, N.T.N.U som 19 åring. Lars er nå profesjonell sanger og brukes ofte som solist i ulike sammenhenger, også med Olavs Menn.