Det ble en frisk og feiende aften på Flå skole søndag, da musikkorpset inviterte sine naboer til en festkveld. Her var både det unge korpset fra Hovin, som med sin alder på under 30 år, spanderte twist og kamferdrops på 120-åringen. Her var også de ordentlige unge i Horg og Flå juniorkorps, som imponerte alle i sin salen med stor musikalsk framgang. Nå har de mannskap og ferdigheter til å spille Gammel jegermarsj, og slagverkerne dro i gang en forrykende forestilling. Mange fikk også oppleve de nye korpsuniformene til juniorene for første gang.

Fra nabokommunen

Støren musikkorps ble presentert som «utlendingene», og det hørtes på musikken, for her var det både ragtime og storbandlåter. Store Melhus janitsjarkorps møtte opp sammen med lille Hølonda Hornmusikklag. De er bare seks blåsere og én trommeslager, men feide de andre av banen med en imponerende John Philip Sousa-marsj beregnet på et ti ganger større orkester.

Storartet feiring

Korpsmiljøet blomstrer i Gauldalen, og leder i Flå musikkorps, Inger Agnete Sandøy, syntes det var storartet at hele 150 korpsmusikere kunne feire jubileet sammen med sine gjester i salen.

– Vi er stolt av å ha holdt på så lenge, og sjøl om jubileet egentlig var i fjor, blir dette hovedmarkeringa vår, sier Sandøy.

Korpset har en stabil besetning, og teller 28 medlemmer.

– Vi er heldige og har gode nabokorps. Vi drar nytte av hverandre, sier Inger Agnete Sandøy.

Oppfinnsomme korps

Flere i Horg og Flå juniorkorps har blitt såpass drevne at enkelte medlemmer spiller litt i Flå musikkorps. Juniorene med Ingrid Øien i spissen holder også på å stable på beina et foreldrekorps i Flå. Det høres ut som et show-korps når Ingrid forklarer at noen bare har spilt i et par uker. Men tanken er seriøs. Får man flere på korpsinstrument vil det smitte i hele miljøet, tror dirigenten. Foreldrekorpset skal spille for første gang på et stjernedryss-arrangement tirsdag.

Ingrid Øien dirigerer også Horg musikkorps, som hadde favoritten Great Locomotive Chase på programmet. Ellers inneholdt programmet både gamle Frelsesarmé-marsjer og gospellåter. Alle ville hedre jubilanten, og gavene strømmet på. Det ble heller ingen tid til pause i programmet. Men kakebordet var dekket, og publikum brukte korpsenes riggetid til å forsyne seg og småprate med naboen.

Inger Agnes Sandøy var glad for alle som kom. Rundt 100 tilhørere deltok, i tillegg til korpsene, og alle bordene var fullsatte.