Engan har beskrevet «Syklus» som 70-tallsinspirert poprock i trøndersk tekstdrakt med et ørlite progressivt tilsnitt. Men først og fremst ville han at lytterne selv definerer plata slik de vil. Og det får folk sjansen til siste mandag kveld i april.

I putballhuset på Ler åpner de sesongen med konsert og pub også i år. Og med Geir Rune Engan på hjemmebane, etter en lang vinter, før graset er grønt ute i putballparken.

- Vi håper det kommer folk, sier han.

Bandet skal spille gjennom plata, og det blir 70-tallsrock, blues pluss en del overraskelser.

Livet

Platetittelen henspeiler på årstidene, eller like mye om livet og alle dets snuoperasjoner og vendinger. 58-åringen kaller seg en rutinert ringrev i musikken, og er opptatt av å kombinere den på levelig vis med jobben som laboratorietekniker hos Veidekke, hvor han har vært over 30 år.

Ved å komprimere spilleperiodene i bolker kan han og kona få reist litt, og han kan få fisket litt også. Aud og han er blitt besteforeldre igjen, det ble gutt også denne gangen og det betyr at datteren Trine har en pause i bandet, slik at Silje Therese Gravseth Eggen kommer inn som vikar.

Vinyl

«Syklus» som kom 16. februar etter tre års jobbing, er ikke bare gitt ut digitalt, men også på vinyl i 300 eksemplarer, rundt 100 er solgt. Vinylplata kom som et ekstrabilag til det nye albumet, det vil si dobbel vinylplate pluss CD.

- Vinyl er på vei tilbake, også i platebutikkene, sier Geir Rune Engan.

Singelen «Husker du den sommeren» fra «Syklus»-albumet er på A-lista i radioen (NRK), røper han. Selv har han ikke anskaffet seg dab og hører Nea radio i bilen, men har hører aller mest på CD når han kjører, og da på musikk han er underveis i prosessen med å lage.