I år er det aspirant- og juniorkorpset som drar på turné sammen med dirigenter og lærere fra kulturskolen.

En raskere vei

- Vi bygger korps for fremtiden og trenger stadig påfyll av nye håpefulle. Barn som nå går i andre klasse og oppover kan starte i korpset, og de er ingen grense oppover når man kan starte i korpset. For de som er eldre har vi også fast-track ordning slik at de har mulighet å komme fortere inn i hovedkorpset med sine jevnaldrende venner, opplyser dirigent Kjartan Klingen i en pressemelding.

- Hos oss skal alle ha det bra, og ingen sitter på reservebenken. I tillegg til samspill i korpset får alle opplæring av dyktige musikklærere ved Kulturskolen i Melhus, som er vår fantastiske samarbeidspartner, tilføyer Klingen.

Foreldrejobbing

- Vi jobber stadig med å bryte ned myter om at det er så mye dugnad og foreldrejobbing i korps. Korpset er godt drevet med god økonomi slik at det er ikke mer arbeid for foreldre enn ved annen fritidsaktiviteter. Det sosiale blant foreldre og barn i Melhus skolekorps er helt fantastisk, forteller Klingen.

Melhus skolekorps kom på tredjeplass i den øverste divisjonen i Trøndersk Mesterskap i januar, og i juni går turen til Bergen på Landsfestivalen for korps og deltakelse i NM.

Søndag 15. april blir det instrumentprøving og minikonsert på Gimse skole, i gymsalen i C- bygget.